reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rýže podle babičky

Nejlepší přílohová rýže zvláště k čínským jídlům, protože se neproplachuje ( je lepkavá). Vhodná k jakýmkoli dalším pokrmům a k přípravě sladkých nákypů - není tak planá jako rýže vařená ve vodě.


  • 4,3

    32×

    4,3 32
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme olej a nasypeme přebranou (nejlépe kulatozrnnou) rýži. Tu neoplachujeme, sypeme ji do hrnce suchou a za stálého míchání rýži opražíme. Zalijeme vodou, pak mlékem (v poměru 1 hrnek rýže : 1,5 hrnek vody : 1 hrnek mléka). Rýži osolíme a na mírném plameni pod pokličkou necháme vařit asi 10 - 12 minut. Průběžně kontrolujeme, aby nepřekypěla.

Pak celý hrnec s poklicí zabalíme do čisté utěrky a uložíme do postele pod peřinu, nejméně na půl hodiny. V posteli vydrží v servírovací teplotě i dvě hodiny, lze ji při složitějším obědě připravit předem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rýže podle babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.