Rýže na sicilský způsob

20 min | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1780x
Snadná úprava rýže skvělé chuti, která se dá využít jako samostatné jídlo a také jako příloha k masu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Rýži uvaříme podle návodu (záleží na druhu), její chuť můžeme posílit přidáním kostky zeleninového bujonu. Během přípravy rýže oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kousky, stejně jako sušená marinovaná rajčata a sterilované kapary (stopky podle chuti odstraníme).

Ve větší pánvi lehce osmahneme na olivovém oleji cibuli spolu s rajčaty. Podle chuti a konkrétního výrobce můžeme použít i trochu oleje z rajčat s kořením. Když je cibulka hotová, do pánve na mírném plameni přidáme rýži a nakrájené kapary. Vše dobře promícháme, prohřejeme a na závěr rýži na sicilský způsob podle chuti dochutíme např. bazalkou (je možno použít i čerstvou) nebo italskou směsí koření.

Pokud rýži na sicilský způsob podáváme jako samostatný pokrm, můžeme chuť doplnit kvalitním strouhaným sýrem, a to nejlépe parmazánem.

thecook autor receptu:

Rýže na sicilský způsob

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rýže na sicilský způsob

Přidat příspěvek k receptu Rýže na sicilský způsob
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept