reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Rýmovníkový sirup

Rýmovníkový sirup

Když se rýmovník hodně rozroste, je ten pravý čas si z něj připravit sirup, který se v chřipkovém období bude hodit. Recept je jednoduchý.


  • 4,8

    110×

    4,7 110

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Na rýmovníkový sirup připravený za tepla budeme potřebovat zhruba 30 větších omytých rýmovníkových listů. Dále si připravíme 2 bio citrony, které také dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka.

Rýmovníkové listy vsypeme do nádoby, zalijeme litrem vody, přidáme citronová kolečka a necháme 24 hodin louhovat. Poté nálev scedíme, přidáme třtinový cukr a vaříme, dokud nedosáhneme sirupové konzistence.

Ještě horký rýmovníkový sirup nalijeme do dobře vymyté a vysušené lahve.

Rýmovníkový sirup užíváme po lžičkách při virózách, ale i preventivně.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rýmovníkový sirup

    Celkový počet komentářů: 15
    • Eva
      Eva

      Zalívá se to studenou vodou? V jiných receptech se všude píše vroucí voda.

      07.04.2019 15:25:29

    • halkova krista
      halkova krista

      prosim o radu jestli vadi na dne sklenice takovy slem dekuji za odpoved halkova

      26.02.2019 19:19:16

      • ajka
        ajka

        Re: rymovnik

        Vy myslite, pri vareni, co se na tom vytvori? To se behem vareni sundava vareckou, stejne jako u marmelady

        26.04.2019 09:39:54


      • Petra
        Petra

        Re: rymovnik

        Já myslím že nevadí,mě se to tenkrát udělalo u bezového sirupu a normálně jsme spotrebovali.prelila jsem ho do jine sklenice pred konzumaci a po otevření skladují v lednici ,jinak ji mám ve spajzu.

        02.07.2019 16:15:44

    • Beatrix
      Beatrix

      Množství cukru

      Kolik cukru se má použít?

      14.10.2018 09:59:04

      • Miloslav
        Miloslav

        Re: Množství cukru

        Na litr vody jsem dal kilo cukru. Nepoužil jsem třtinový ale náš klasický cukr. Nevím co je to za bláznivou módu používat třtinový cukr. Citron může být taky obyč. pouze bych dal pozor aby nebyl chemicky ošetřený. Můžu tento sirup vřele doporučit. Chce to pomalu vařit.Jen tak převalovat. Dostane krásnou tmavou barvu a vůni po skořici. Vařit klidně 4-5 hodin. Výsledkem je velmi chutný a léčivý sirup. Klidně můžete také zkusit zalit pár lístků horkou vodou a nechat louhovat 10 minut. Získáte tak lahodný čaj, který ani nemusíte sladit.

        14.10.2018 11:49:48

    • Eva
      Eva

      Dotaz k technologickému postupu

      Promiňte, ale není mi to jasné. To se vaří jen ta voda z toho, bez toho rýmovníku? A to stačí?

      03.03.2018 11:13:19


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rýmovníkový sirup

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.