reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Rýmovníkový sirup

Rýmovníkový sirup

Když se rýmovník hodně rozroste, je ten pravý čas si z něj připravit sirup, který se v chřipkovém období bude hodit. Recept je jednoduchý.


  • 4,8

    70×

    4,8 70

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na rýmovníkový sirup připravený za tepla budeme potřebovat zhruba 30 větších omytých rýmovníkových listů. Dále si připravíme 2 bio citrony, které také dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka.

Rýmovníkové listy vsypeme do nádoby, zalijeme litrem vody, přidáme citronová kolečka a necháme 24 hodin louhovat. Poté nálev scedíme, přidáme třtinový cukr a vaříme, dokud nedosáhneme sirupové konzistence.

Ještě horký rýmovníkový sirup nalijeme do dobře vymyté a vysušené lahve.

Rýmovníkový sirup užíváme po lžičkách při virózách, ale i preventivně.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rýmovníkový sirup

    Celkový počet komentářů: 11
    • Beatrix
      Beatrix

      Množství cukru

      Kolik cukru se má použít?

      14.10.2018 09:59:04

      • Miloslav
        Miloslav

        Re: Množství cukru

        Na litr vody jsem dal kilo cukru. Nepoužil jsem třtinový ale náš klasický cukr. Nevím co je to za bláznivou módu používat třtinový cukr. Citron může být taky obyč. pouze bych dal pozor aby nebyl chemicky ošetřený. Můžu tento sirup vřele doporučit. Chce to pomalu vařit.Jen tak převalovat. Dostane krásnou tmavou barvu a vůni po skořici. Vařit klidně 4-5 hodin. Výsledkem je velmi chutný a léčivý sirup. Klidně můžete také zkusit zalit pár lístků horkou vodou a nechat louhovat 10 minut. Získáte tak lahodný čaj, který ani nemusíte sladit.

        14.10.2018 11:49:48

    • alena
      alena

      Komentář k receptu Rýmovníkový sirup

      Dobrý den, vařila jsem sirup z rýmovníku a mohu říci, že je dobrý, trochu experimentuji a tak jsem přidala rozmixované plody aronie a do další várky rakytník. Z citrusů používám nejraději limetku. Oba jinak ochucené sirupy mají krásnou barvu a jsou chutné. Co se dětí týče, mají raději barevné věci.

      06.08.2018 10:12:53

    • Eva
      Eva

      Dotaz k technologickému postupu

      Promiňte, ale není mi to jasné. To se vaří jen ta voda z toho, bez toho rýmovníku? A to stačí?

      03.03.2018 11:13:19

      • ospeja
        ospeja

        Re: Dotaz k technologickému postupu

        Podle mé zkušenosti všechny sirupy vařím bez louhovaných věcí,vše potřebné už tam je. Bez bylinek,citronu atd

        03.03.2018 12:01:51

      • ospeja
        ospeja

        Text komentáře byl smazán.

        Text komentáře byl smazán.

        03.03.2018 12:02:37

      • Míša Chylková
        Míša Chylková

        Re: Dotaz k technologickému postupu

        Přesně tak, vaříme už bez lístků, stačí rýmovník a citrony nechat vylouhovat těch 24 hodin.

        04.03.2018 10:23:52

      • Klára
        Klára

        Re: Dotaz k technologickému postupu

        Dobrý den. Rymovnik se nechá vylouhovat a pak se to scedí a vaří se to s cukrem do konzistence sirupu.

        12.05.2018 14:44:41

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rýmovníkový sirup

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.