reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlý štrúdl z piva

Nemáte rádi křupavé listové těsto? Zkuste tento štrúdl!


  • 4,4

    19×

    4,4 19
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Rozpustíme tuk a vymažeme jím plech. Na pánvičce opražíme strouhanku. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Mouku prosejeme na vál, osolíme a uprostřed uděláme důlek. Do důlku strouháme tuk tak, že ho chvílemi obalujeme v mouce, aby se nelepil. Pomalu přiléváme pivo a pomocí širokého nože ho mísíme s moukou. Rukama zpracujeme ve vláčné těsto.

Z těsta vytvoříme bochánek, který rozdělíme na 3 části. Na pomoučněném vále vyválíme každý díl do obdélníkového tvaru o síle asi 3mm. Delší strana by měla odpovídat délce plechu. Těsto potřeme rozpuštěným tukem a posypeme strouhankou.

Vykrájíme jablka, ale slupku neloupeme. Velká jablka překrojíme napůl, krájíme tenké plátky, které v jedné vrstvě klademe na strouhanku. Po stranách a vespodu necháme okraj na zabalení. Jablka posypeme cukrem a poprášíme skořicí. Odshora štrúdl zavineme, okraje zahneme dolů a spojem dolů položíme na plech. Stejným způsobem připravíme další 2 nohavice a opatrně je přeneseme na plech.

Potřeme rozpuštěným tukem a plech vložíme do trouby. Rychlý štrúdl z piva pečeme asi půl hodiny dorůžova.

Rychlý štrúdl z piva lze také připravit pro diabetiky, normální cukr pouze nahradíme DIA sladidlem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rychlý štrúdl z piva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.