reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlý listový špenát

Recept na velice jednoduché zpestření každodenního jídelníčku.


  • 4,4

    116×

    4,4 116
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Čerstvý špenát propláchneme a necháme okapat. Šalotky oloupeme a nasekáme nahrubo.

Rozehřejeme si pánev. Dáme olivový olej, vsypeme šalotku a orestujeme ji dozlatova. Přidáme špenát a necháme ho na horké pánvi povadnout. Špenát osolíme, opepříme, případně ochutíme česnekem. Používám český a půl stroužku na toto množství bohatě stačí. Špenát již jen krátce orestujeme a je hotovo.

Rychlý listový špenát podáváme k bramborům, knedlíku, kaší a k masu. Výborný je i k rybě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlý listový špenát

    Celkový počet komentářů: 12
    • Dagmar
      Dagmar

      Komentář k receptu Rychlý listový špenát

      Naprosto luxusní.Děkuji za recept.

      03.04.2018 13:18:29

    • Monika
      Monika

      Luxusní špenát

      Musim pochvalit a podekovat za velice jednoduchy recept.Špenat je LUXUSNÍ...�

      31.03.2018 12:37:02

    • sylvestra
      sylvestra

      tak toto si nechám líbit :)

      Takovou mňamku jsem dlouho nejedla.. děkuji za váš recept.. úžasně dobrééééé co dobré.. vynikajícíííííííííí íííí a rychlovka jak hrom :))

      02.11.2015 13:36:18


    • Klára Němcová
      Klára Němcová

      Komentář k receptu Rychlý listový špenát

      dobrý, ale OLIVOVÝ OLEJ se používá do studené kuchyně, NIKOLI NA SMAŽENÍ. tím zrušíte veškeré živiny, které olej - lisovaný za studena - proto je dražší a zdravější - obsahuje.

      03.03.2015 18:41:37

      • Petra
        Petra

        Re: Komentář k receptu Rychlý listový špenát

        Na čem myslíte, že smaží na Krétě? Na olivovém.

        26.03.2015 16:15:17

      • Gabi
        Gabi

        Re: Komentář k receptu Rychlý listový špenát

        A to jste slyšela kde?
        Naopak, všechny kvalitní oleje (za studena lisované) by měly projít tepelnou úpravou. "Syrové" oleje nejsou nic prospěšného pro lidské tělo.

        17.04.2015 13:40:28

      • katy
        katy

        Re: Komentář k receptu Rychlý listový špenát

        olivový olej používáme, tak jako Italové, Řekové... i k vaření.

        25.03.2016 15:42:04

      • Jakub
        Jakub

        Re: Komentář k receptu Rychlý listový špenát

        Olivove oleje se ke smazeni a tepelne uprave samozrejme pouzivaji. Teplota pri ktere se zacina olivovy olej prepalovat je totiz o cca 30 stupnu vyssi nez klasicke oleje typu repka a slunecnice. Jedine olivove oleje ktere se pouzivaji vyhradne na studenou kuchyni jsou nefiltrovane extra virgin oleje. Aspon tedy v Italii.

        04.01.2017 10:33:43


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rychlý listový špenát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.