reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlý listový špenát

Recept na velice jednoduché zpestření každodenního jídelníčku.


  • 4,4

    121×

    4,3 121
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Čerstvý špenát propláchneme a necháme okapat. Šalotky oloupeme a nasekáme nahrubo.

Rozehřejeme si pánev. Dáme olivový olej, vsypeme šalotku a orestujeme ji dozlatova. Přidáme špenát a necháme ho na horké pánvi povadnout. Špenát osolíme, opepříme, případně ochutíme česnekem. Používám český a půl stroužku na toto množství bohatě stačí. Špenát již jen krátce orestujeme a je hotovo.

Rychlý listový špenát podáváme k bramborům, knedlíku, kaší a k masu. Výborný je i k rybě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlý listový špenát

    Celkový počet komentářů: 12
    • Dagmar
      Dagmar

      Komentář k receptu Rychlý listový špenát

      Naprosto luxusní.Děkuji za recept.

      03.04.2018 13:18:29

    • Monika
      Monika

      Luxusní špenát

      Musim pochvalit a podekovat za velice jednoduchy recept.Špenat je LUXUSNÍ...�

      31.03.2018 12:37:02

    • sylvestra
      sylvestra

      tak toto si nechám líbit :)

      Takovou mňamku jsem dlouho nejedla.. děkuji za váš recept.. úžasně dobrééééé co dobré.. vynikajícíííííííííí íííí a rychlovka jak hrom :))

      02.11.2015 13:36:18


    • Klára Němcová
      Klára Němcová

      Komentář k receptu Rychlý listový špenát

      dobrý, ale OLIVOVÝ OLEJ se používá do studené kuchyně, NIKOLI NA SMAŽENÍ. tím zrušíte veškeré živiny, které olej - lisovaný za studena - proto je dražší a zdravější - obsahuje.

      03.03.2015 18:41:37

      • Petra
        Petra

        Re: Komentář k receptu Rychlý listový špenát

        Na čem myslíte, že smaží na Krétě? Na olivovém.

        26.03.2015 16:15:17

      • Gabi
        Gabi

        Re: Komentář k receptu Rychlý listový špenát

        A to jste slyšela kde?
        Naopak, všechny kvalitní oleje (za studena lisované) by měly projít tepelnou úpravou. "Syrové" oleje nejsou nic prospěšného pro lidské tělo.

        17.04.2015 13:40:28

      • katy
        katy

        Re: Komentář k receptu Rychlý listový špenát

        olivový olej používáme, tak jako Italové, Řekové... i k vaření.

        25.03.2016 15:42:04

      • Jakub
        Jakub

        Re: Komentář k receptu Rychlý listový špenát

        Olivove oleje se ke smazeni a tepelne uprave samozrejme pouzivaji. Teplota pri ktere se zacina olivovy olej prepalovat je totiz o cca 30 stupnu vyssi nez klasicke oleje typu repka a slunecnice. Jedine olivove oleje ktere se pouzivaji vyhradne na studenou kuchyni jsou nefiltrovane extra virgin oleje. Aspon tedy v Italii.

        04.01.2017 10:33:43


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rychlý listový špenát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.