reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlý listový špenát

Recept na velice jednoduché zpestření každodenního jídelníčku.


  • 4,4

    108×

    4,4 108
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čerstvý špenát propláchneme a necháme okapat. Šalotky oloupeme a nasekáme nahrubo.

Rozehřejeme si pánev. Dáme olivový olej, vsypeme šalotku a orestujeme ji dozlatova. Přidáme špenát a necháme ho na horké pánvi povadnout. Špenát osolíme, opepříme, případně ochutíme česnekem. Používám český a půl stroužku na toto množství bohatě stačí. Špenát již jen krátce orestujeme a je hotovo.

Rychlý listový špenát podáváme k bramborům, knedlíku, kaší a k masu. Výborný je i k rybě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlý listový špenát

    Celkový počet komentářů: 12
    • Dagmar
      Dagmar

      Komentář k receptu Rychlý listový špenát

      Naprosto luxusní.Děkuji za recept.

      03.04.2018 13:18:29

    • Monika
      Monika

      Luxusní špenát

      Musim pochvalit a podekovat za velice jednoduchy recept.Špenat je LUXUSNÍ...�

      31.03.2018 12:37:02

    • sylvestra
      sylvestra

      tak toto si nechám líbit :)

      Takovou mňamku jsem dlouho nejedla.. děkuji za váš recept.. úžasně dobrééééé co dobré.. vynikajícíííííííííí íííí a rychlovka jak hrom :))

      02.11.2015 13:36:18


    • Klára Němcová
      Klára Němcová

      Komentář k receptu Rychlý listový špenát

      dobrý, ale OLIVOVÝ OLEJ se používá do studené kuchyně, NIKOLI NA SMAŽENÍ. tím zrušíte veškeré živiny, které olej - lisovaný za studena - proto je dražší a zdravější - obsahuje.

      03.03.2015 18:41:37

      • Petra
        Petra

        Re: Komentář k receptu Rychlý listový špenát

        Na čem myslíte, že smaží na Krétě? Na olivovém.

        26.03.2015 16:15:17

      • Gabi
        Gabi

        Re: Komentář k receptu Rychlý listový špenát

        A to jste slyšela kde?
        Naopak, všechny kvalitní oleje (za studena lisované) by měly projít tepelnou úpravou. "Syrové" oleje nejsou nic prospěšného pro lidské tělo.

        17.04.2015 13:40:28

      • katy
        katy

        Re: Komentář k receptu Rychlý listový špenát

        olivový olej používáme, tak jako Italové, Řekové... i k vaření.

        25.03.2016 15:42:04

      • Jakub
        Jakub

        Re: Komentář k receptu Rychlý listový špenát

        Olivove oleje se ke smazeni a tepelne uprave samozrejme pouzivaji. Teplota pri ktere se zacina olivovy olej prepalovat je totiz o cca 30 stupnu vyssi nez klasicke oleje typu repka a slunecnice. Jedine olivove oleje ktere se pouzivaji vyhradne na studenou kuchyni jsou nefiltrovane extra virgin oleje. Aspon tedy v Italii.

        04.01.2017 10:33:43

    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rychlý listový špenát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.