reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlý kynutý švestkový koláč

Recept na tradiční kynutý koláč ze švestek.


  • 4,2

    4,2 5
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka



Energetická hodnota

4118 kJ / 983,7 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Z poloviny množství mléka, trochu cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Žloutky rozkvedláme v ohřátém zbylém mléce, přidáme zbytek cukru se skořicovým cukrem a kvásek. Smícháme. Nakonec vše smícháme s moukami a rozehřátým máslem. Pozor, aby máslo nebylo horké.

Těsto necháme vykynout a opatrně rozetřeme pomocí prstů po plechu. Ruce při tom máčíme, aby se těsto tolik netrhalo. Toto množství jsem volila záměrně, aby těsto bylo tenké. Těsto na plechu poklademe vypeckovanými půlkami švestek a zasypeme drobenkou. Množství uvádím orientační, záleží, jak kyselé švestky máte. Na kyselejší švestky dávám více drobenky. Kynutý švestkový koláč pečeme při 175 °C asi 30 minut.

Kynutý švestkový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlý kynutý švestkový koláč

    Celkový počet komentářů: 1

    • Venom
      Venom

      Nic nového, klasický švestkový koláč. Lepší je méně těsta a makový posyp.

      23.08.2012 16:50:46

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rychlý kynutý švestkový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.