Broskvový větší kompot necháme odkapat. Asi 4 poloviny broskví nakrájíme na malé kostičky. Zbytek broskví nakrájíme na slabé měsíčky.
Kulatou formu nebo plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou (moukou). Troubu zapneme a rozehřejeme na 180 °C.
Celá vejce šleháme s vanilkovým i krupicovým cukrem alespoň 10 minut. Při šlehání přidáváme nastrouhanou kůru z citronu, olej, jogurt a mouku s práškem do pečiva. Naposledy ručně promícháme s nakrájenými broskvemi. Těsto na rychlý koláč s broskvovým kompotem uhladíme ve formě a na vrch těsta poukládáme zbytek broskví.
Koláč s broskovým kompotem pečeme dozlatova asi 35 - 45 minut.
Rychlý koláč s broskvovým kompotem po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke kávě nebo k čaji.