
Rychlý jablečný perník
Perník je výborný i s citronovou polevou.
-
4,6
166×
-
1 h 15 min
-
29×
Perník je výborný i s citronovou polevou.
166×
1 h 15 min
29×
2 lžíce
50 g
150 g
2 lžíce
1 ks
2 ks
350 g
1 - 2 lžiček
2 lžíce
350 g
1 dl
2,5 dl
250 g
V míse smícháme mouku a práškem do pečiva. Přidáme cukr, vejce, mléko, olej, kakao, perníkové koření a vypracujeme řidší těsto. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do těsta.
Připravené těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy nebo hlubšího pekáče a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme perník asi 30minut. Rychlý jablečný perník necháme vychladnout.
Všechny přísady na polevu umícháme ve vodní lázni dohladka. Polevu nalijeme na prochladlý perník, který posypeme strouhaným kokosem. Rychlý jablečný perník
necháme vychladnout. Pak perník nakrájíme a můžeme podávat.
Díky komentářům jsem ubrala cukr, k jablkam přidala hrusku, rozinky v rumu a brusinky. Ukládám a určitě udělám zase. Děkuji za recept
Upekla jsem jako muffiny (cca 25 min / 160 C) a povedly se na jedničku! Jsou lehké a voňavé. Tuhle velkou dobrotu určitě zopakujeme! Díky za skvělý recept.
Výborný, jen já upekla trochu zdravější verzi - místo mouky polohrubé jsem dala špaldovou a cukru stačí bohatě 100 g, já dala cukr kokosový.
Děkuji za recept, výsledek je naprosto famózní, chuť je jedinečná. Za každý takový skvost jsem nesmírně vděčná a dokážu jej patřičně ocenit.
Děkuji za recept.Už podle něj peču podruhé.Perník je naprosto výborný,málem bych ho snědla sama.
Delam pernik pravidelne. Dava vice jablek i 600g! Vlacne a vinikajici :)
již jsem pekla několikrát. jak jablkovou tak dýňovou (tu strouhám na jemno) verzi. Super recept!
Je to výborné, ale příliš sladké. Do těsta bohatě stačí dát 100 g cukru, zejména pokud jsou sladká jablka. A polevu jsem vylepšila troškou horké silné kávy, ve které rozmíchám další věci, potom je to skvělé:) Nahoru sypu klidně i zbytek postrouhaných jablek.
Když je to těsto řidčí, má se z jablek vymačkat šťáva? Jde mi o to, aby nebyl perník gumový. díky za radu