Recept na syté jídlo z hub, které o vánočních svátcích nesmí chybět.
4 ks | vejce |
1 l | mléko |
1 ks | cibule |
1-2 hrstě | houby |
4 ks | rohlík |
podle chuti | |
---|---|
česnek | |
sůl | |
majoránka | |
mletý pepř | |
mletá sladká paprika | |
podle potřeby | |
máslo |
Na kousíčky pokrájené pečivo namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme. Mezitím si na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme houby a podusíme je. Hotovou směs přidáme k pečivu v mléce. Vznikne husté těsto, které dochutíme solí, pepřem, paprikou, majoránkou a rozetřeným česnekem. Přidáme ještě vejce a promícháme. Připravenou směs vylijeme do máslem vymaštěného pekáčku. Rychlý hubník pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 40 minut. Rychlý hubník podáváme s čerstvou zeleninou.
Foto: Shutterstock.com
Vánoční videorecept: Houbový kuba podle šéfkuchaře restaurace Grand Cru
Houbový kuba v luxusním podání. Tenhle recept na tradiční vánoční pokrm podle šéfkuchaře Jana Punčocháře musíte vyzkoušet! Příprava není nijak náročná na čas a postačí opravdu jen pár ingrediencí.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena