reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlý hovězí guláš

Vynikající hovězí guláš připravíme rychle díky tomu, že ho vaříme v papiňáku.


  • 4,4

    119×

    4,4 119
  • 1 hod

  • 40×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej a přidáme kmín.

Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku. Přibližně za 30 minut máme maso měkké. Přidáme vroucí vodu s rozpuštěným masoxem a dále povaříme již odkryté. Do vařícího se guláše přisypeme podle potřeby granulky jíšky. Přidáme lisovaný česnek a majoránku. Celkové množství uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5l guláše.

Hovězí guláš podáváme s kynutým nebo chlupatým knedlíkem. Guláš můžeme ozdobit jemně krájenou cibulkou na kolečka.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlý hovězí guláš

    Celkový počet komentářů: 21
    • Pukapuka island
      Pukapuka island

      Komentář k receptu Rychlý hovězí guláš

      Jsem začátečník ve vaření, ale používat masox či jiné instantní hovadiny mi přijde dost nechutné. Navíc jsou tyhle instantní sra*ky dost nezdravé. Anebo proč má spousta lidí problémy se zažíváním? ...

      06.05.2016 11:22:44

    • sikulka
      sikulka

      Vařit guláš v papiňáku a ještě přidávat masox? To je barbarství.

      02.05.2015 04:05:47

      • ufo65
        ufo65

        Re: No to ne!

        Jojo,guláš se má vařit na půl plotny a hezky pomalu.receptů na guláše je sice spousta,ale uvařit ho je tak trochu umění.Maso se má restovat na cibulce která je osmažená krásně do tmavohněda ale nesmí se spálit! to je potom mazec jak to zhořkne.Potm dáme maso a restujeme na ohni až pomalu začne pouštět šťávu a potom teprve dáváme papriku.Česnek se dává až ke konci vaření protože jinak se vyvaří chuť a vůně.Majoránku dáváme taky až nakonec, jen ji rozemneme mezi prsty aby se otevřela vůně majoránky.
        Nevím ale v papiňáku bych guláš opravdu nevařil!
        dobrou chuť

        03.05.2015 17:41:25


    • ufo
      ufo

      cože?

      Tak jestli je tohle guláš,tak já jsem matka Tereza.Toto ani snad nechci napsat jídlo připomíná spíše nějakou podivnou omáčku ale v žádném případě se nejedná o guláš.A co víc, vařit guláš v papiňáku je kulinářská prostituce.
      Vy všichni co tu oslavujete tuhle šlichtu jste asi nikdy pořádný guláš v životě neviděli.

      29.06.2012 12:29:09

      • marie
        marie

        Az budu chlap nebo ufo co vari jednou a rok o dovolene a naramne si to uzije, protoze ma za sebou zenu co nakoupi, dopravi a posleze pouklizi tak varim jenom pravy hospodsky. Jelikoz jsem zamestnana zena co dela 50 hodin tydne, po praci musi uklidi, nakoupit, vyprat a jeste dat veceri na stul RYCHLY HOVEZI GULAS ( ano ctete spravne tento gulas nepredstira, ze je neco vic) je recept pro me. Mozna sem, UFO, prihodis svuj vlastni recept na "poradny" gulas at se priucime.

        07.11.2012 06:48:45

      • Verysek M.
        Verysek M.

        Tak nám ukaž ten pořádný guláš a dej sem recept chytrolíne :)

        13.01.2014 14:13:20

      • stavros666
        stavros666

        Milá/ý UFO,neříkám,že je to extra gulášek z papiňáku,ale jíst se dá, dokonce i více lidem chutná.Jsem člověk hravý,proto po přečtení tohoto receptu,jsem to zkusil /ovšem bez toho rušivého elementu zvaném masox /,nemá ho rád v ničem!Ale,jak se říká PROTI GUSTU,ŽÁDNÝ DIŠPUTÁT,proto žádný recept nikdy neodsuzuji,ale vyzkouším,případně přichutím dle svého uvážení.Tak-že nakonec.....matko Terezo....Vám přeji,aby všechna jídla,která se Vám podaří uklohnit,sklidila veliký úspěch....Vy ješito....///

        30.06.2014 08:49:36

    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rychlý hovězí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.