reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlý holandský řízek

Recept na rychlý smažený mletý řízek se sýrem.


  • 4,5

    102×

    4,4 102
  • 1 hod

  • 25×

Ingredience

na obalení

podle chuti



Energetická hodnota

2639 kJ / 630,4 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Do dobře umletého bůčku nebo vepřové pleci zapracujeme mléko. Vše necháme v lednici asi půl hodiny uležet.

Pak do směsi přidáme ostatní suroviny: strouhaný sýr, strouhanku, mouku, vejce, osolíme a opepříme. Rukou vytvarujeme řízky podle našich představ. Mleté řízky obalíme ve strouhance.

Rychlé holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dáváme pozor, aby byly řízky hotové i uprostřed.

Rychlý holandský řízek podáváme s bramborem, chlebem nebo kaší. Občas je možné přidat pro obměnu asi 2 stroužky česneku a obalit v trojobalu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlý holandský řízek

    Celkový počet komentářů: 14
    • duck
      duck

      první zkušenost

      sám jsem si namlel maso, přibližně použil množství ingrediencí a výsledek ? zeptejte se mých vnoučat, na mě nezbylo .

      27.09.2016 18:36:26

    • dragonfly
      dragonfly

      Komentář k receptu Rychlý holandský řízek

      Dělám z vepřové plece a vyzkoušeli jsme i mleté krůtí, vždy byly super!

      10.12.2013 12:35:11

    • marta (tecka) jelinkova
      marta (tecka) jelinkova

      Komentář k receptu Rychlý holandský řízek

      výborné jídlo, v naší rodině jej máme rádi

      13.06.2013 19:01:23


    • xenifer
      xenifer

      doporučuji

      dělám jedině tady ten holandan,VÝBORNEJ....

      25.05.2013 09:33:06

    • lumik
      lumik

      také nechápu to rychlý v názvu,zrovna tak rozdíl mezi hotovým mletým a doma umletým,no jsem postižená svým bývalým zaměstnáním-kuchařka a řízky jsme obalovali v trojobalu

      04.04.2013 18:03:34

    • Ina
      Ina

      Výborný recept, díky.

      02.09.2012 13:25:08

    • David Šimek
      David Šimek

      Nechcu rejpat, ale nechápu název "Rychlý holandský řízek." Když se totiž člověk podívá, tak oproti klasickému receptu je všechno akorát složitější a komplikovanější :) A taky mi nejde do hlavy : podle chuti - sýr? Sýr je , pokud vím, tak společně s bůčkem, základní surovina pro výrobu Holandského řízku. ;) Jinak jak tu někdo psal, tak taky můžu ostatním doporučit přidat nasekanou čerstvou petrželku. V každém případě je recept v pohodě, už jsem viděl větší prasárny a vydávali to za Holansdký řízek. ;D Tak čau.

      21.04.2012 14:52:42

    • kosticka
      kosticka

      Recept mam vyzkouseny nekolikrat,super-ale do smesi pridat trosku jemne nasekane petrzelky-nat provoni.Dobrou chut.

      13.01.2012 12:57:47

    • Pajperr
      Pajperr

      Taky sem je připravila již z hotového umletého masa a moc mi to chutnalo, i příteli. hrozně holaňďáky miluje a u těchto mlaskal :D

      23.10.2011 00:26:25

    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rychlý holandský řízek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.