Rychlý holandský řízek

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 104610x
Recept na rychlý smažený mletý řízek se sýrem.
Komentáře receptu 13
Uvařil jsem to (Recept vařilo 24 lidí)


Postup přípravy receptu

Do dobře umletého bůčku nebo vepřové pleci zapracujeme mléko. Vše necháme v lednici asi půl hodiny uležet.

Pak do směsi přidáme ostatní suroviny: strouhaný sýr, strouhanku, mouku, vejce, osolíme a opepříme. Rukou vytvarujeme řízky podle našich představ. Mleté řízky obalíme ve strouhance.

Rychlé holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dáváme pozor, aby byly řízky hotové i uprostřed.

Rychlý holandský řízek podáváme s bramborem, chlebem nebo kaší. Občas je možné přidat pro obměnu asi 2 stroužky česneku a obalit v trojobalu.

autor receptu:

Rychlý holandský řízek

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Rychlý holandský řízek - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2639 kJ / 630,4 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 2699 běžně 5000 Kč sleva 46 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Rychlý holandský řízek

Recept se nachází v 404 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů
KDI
VARENIE 8355 receptů
Jozar
Vepřové 1287 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlý holandský řízek

Celkový počet komentářů: 10
  • první zkušenost duck 27.09.2016 18:36:26

    sám jsem si namlel maso, přibližně použil množství ingrediencí a výsledek ? zeptejte se mých vnoučat, na mě nezbylo .

  • dragonfly
    Komentář k receptu Rychlý holandský řízek dragonfly 10.12.2013 12:35:11

    Dělám z vepřové plece a vyzkoušeli jsme i mleté krůtí, vždy byly super!

  • Komentář k receptu Rychlý holandský řízek 13.06.2013 19:01:23

    výborné jídlo, v naší rodině jej máme rádi

  • xenifer
    doporučuji xenifer 25.05.2013 09:33:06

    dělám jedině tady ten holandan,VÝBORNEJ....

  • také nechápu to rychlý v názvu,zrovna tak rozdíl mezi hotovým mletým a doma umletým,no jsem postižená svým bývalým zaměstnáním-kuchařka a řízky jsme obalovali v trojobalu

  • Výborný recept, díky.

  • Nechcu rejpat, ale nechápu název "Rychlý holandský řízek." Když se totiž člověk podívá, tak oproti klasickému receptu je všechno akorát složitější a komplikovanější :) A taky mi nejde do hlavy : podle chuti - sýr? Sýr je , pokud vím, tak společně s bůčkem, základní surovina pro výrobu Holandského řízku. ;) Jinak jak tu někdo psal, tak taky můžu ostatním doporučit přidat nasekanou čerstvou petrželku. V každém případě je recept v pohodě, už jsem viděl větší prasárny a vydávali to za Holansdký řízek. ;D Tak čau.

  • doporuceni kosticka 13.01.2012 12:57:47

    Recept mam vyzkouseny nekolikrat,super-ale do smesi pridat trosku jemne nasekane petrzelky-nat provoni.Dobrou chut.

  • Taky sem je připravila již z hotového umletého masa a moc mi to chutnalo, i příteli. hrozně holaňďáky miluje a u těchto mlaskal :D

  • Skvělý recept Berunda 15.10.2011 13:22:36

    Skvělý recept. Všem moc chutnalo:-)

Nalezeno receptů: 13
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlý holandský řízek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept