reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlý holandský řízek

Recept na rychlý smažený mletý řízek se sýrem.


  • 4,5

    103×

    4,4 103
  • 1 hod

  • 25×

Ingredience

na obalení

podle chuti



Energetická hodnota

2639 kJ / 630,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Postup přípravy

Do dobře umletého bůčku nebo vepřové pleci zapracujeme mléko. Vše necháme v lednici asi půl hodiny uležet.

Pak do směsi přidáme ostatní suroviny: strouhaný sýr, strouhanku, mouku, vejce, osolíme a opepříme. Rukou vytvarujeme řízky podle našich představ. Mleté řízky obalíme ve strouhance.

Rychlé holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dáváme pozor, aby byly řízky hotové i uprostřed.

Rychlý holandský řízek podáváme s bramborem, chlebem nebo kaší. Občas je možné přidat pro obměnu asi 2 stroužky česneku a obalit v trojobalu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlý holandský řízek

    Celkový počet komentářů: 14
    • duck
      duck

      první zkušenost

      sám jsem si namlel maso, přibližně použil množství ingrediencí a výsledek ? zeptejte se mých vnoučat, na mě nezbylo .

      27.09.2016 18:36:26

    • dragonfly
      dragonfly

      Komentář k receptu Rychlý holandský řízek

      Dělám z vepřové plece a vyzkoušeli jsme i mleté krůtí, vždy byly super!

      10.12.2013 12:35:11

    • marta (tecka) jelinkova
      marta (tecka) jelinkova

      Komentář k receptu Rychlý holandský řízek

      výborné jídlo, v naší rodině jej máme rádi

      13.06.2013 19:01:23


    • xenifer
      xenifer

      doporučuji

      dělám jedině tady ten holandan,VÝBORNEJ....

      25.05.2013 09:33:06

    • lumik
      lumik

      také nechápu to rychlý v názvu,zrovna tak rozdíl mezi hotovým mletým a doma umletým,no jsem postižená svým bývalým zaměstnáním-kuchařka a řízky jsme obalovali v trojobalu

      04.04.2013 18:03:34

    • Ina
      Ina

      Výborný recept, díky.

      02.09.2012 13:25:08

    • David Šimek
      David Šimek

      Nechcu rejpat, ale nechápu název "Rychlý holandský řízek." Když se totiž člověk podívá, tak oproti klasickému receptu je všechno akorát složitější a komplikovanější :) A taky mi nejde do hlavy : podle chuti - sýr? Sýr je , pokud vím, tak společně s bůčkem, základní surovina pro výrobu Holandského řízku. ;) Jinak jak tu někdo psal, tak taky můžu ostatním doporučit přidat nasekanou čerstvou petrželku. V každém případě je recept v pohodě, už jsem viděl větší prasárny a vydávali to za Holansdký řízek. ;D Tak čau.

      21.04.2012 14:52:42

    • kosticka
      kosticka

      Recept mam vyzkouseny nekolikrat,super-ale do smesi pridat trosku jemne nasekane petrzelky-nat provoni.Dobrou chut.

      13.01.2012 12:57:47

    • Pajperr
      Pajperr

      Taky sem je připravila již z hotového umletého masa a moc mi to chutnalo, i příteli. hrozně holaňďáky miluje a u těchto mlaskal :D

      23.10.2011 00:26:25


    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rychlý holandský řízek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.