reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlý bramborovo-houskový knedlík

Trocha změny aneb variace na houskový nebo špekový knedlík.


  • 3,7

    3,6 6
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nakrájíme pečivo na kostky, můžeme použít i staré, celozrnné. Syrové brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Společně (nejlépe rukama) promícháme, pracujeme pomalu, chvíli trvá, než se brambory vsáknou do pečiva.

Ze vzniklé hmoty tvarujeme menší koule. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě cca 20 - 25 minut.

Uvařené bramborovo-houskové knedlíky nakrájíme na kolečka jako obvykle. Knedlík je lehce tužší než klasický houskový, ale je to dobrá alternativa. Řekla bych, že je vhodnější k pečeným masům, případně ragú a gulášům než ke klasickým omáčkám, ale to je jen subjektivní názor.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rychlý bramborovo-houskový knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.