reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Rychlovka z konzervy

Rychlovka z konzervy

Nejen na chalupu, ale i pro zaměstnané ženy či nenadálého strávníka je tu teplá rychlovka.


  • 3,5

    92×

    3,4 92
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

příloha

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Konzervu otevřeme, sádlo nožem odstraníme a dáme do hrnce. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rýži ve varných sáčcích uvaříme v osolené vodě s kořením podle návodu na obalu.

Cibuli přisypeme do hrnce k sádlu a necháme ji orestovat. Pak přidáme kostky masa, osolíme, zaprášíme kořením a 5 minut opékáme.

Ve vodě dobře rozmícháme mouku a těstíčko přilijeme k masu. Masovou omáčku 10 minut provaříme. Podle chuti přisolíme, případně ještě přidáme koření.

Uvařenou rýži vsypeme do misky a promícháme s kořením. Naběračkou děláme z rýže na talíře kopečky a přeléváme je omáčkou - rychlovkou z konzervy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlovka z konzervy

    Celkový počet komentářů: 15
    • ...
      ...

      Kdo je kuchařka?

      Hledala jsem v uživatelích pod přezdívkou "kuchařka" negativní autorku komentářů, ale bezvýsledně. Chtěla jsem se podívat na její recepty - takže 0.

      23.09.2008 11:19:37

    • xIndian
      xIndian

      Masové konzervy

      Nejlepší zkušenost mám s čínskými masovými konzervami. Mají takový červeno-bílý obal a myyslím, že se jmenují Meji Jing, nebo tak nějak. Maso z těchto konzerv je opravdu maso. P.S.: vyrábí to nějaká táborská firma, takže psího masa bych se nebál :))

      23.09.2008 08:57:49

    • kuchařka
      kuchařka

      4. místo???

      Tak tento "vítěz" 4. místo je výsměch pro všechny ostatní recepty (a že jich tady není málo), které jsou originální a určitě výborné.

      22.09.2008 22:35:46


    • autorka
      autorka

      Máte pravdu, opravdu taky záleží na kvalitě masa v konzervě. Ty nejlevnější konzervy se opravdu na přípravu nehodí, mají nízký podíl masa. Bohužel zde není místo pro skrytou reklamu, a proto není možno v receptech uvádět značky.

      22.09.2008 10:01:08

    • Zavuška
      Zavuška

      Lečo taky vypadá jako by ho někdo vyzvracel a kolik lidí ho miluje....

      21.09.2008 20:17:47

    • Jana
      Jana

      Re: máte pravdu

      Ale mně to nepřipadá jako studené, ale že to někomu nesedlo a vyzvracel to!

      21.09.2008 19:11:02

    • GLove
      GLove

      Kritika, pokud je přínosná a nese novou informaci, je jistě užitečná. Musí však pocházet od člověka zkušeného a moudrého, že "kuchařko". Autorka recept jasně přímo v názvu označilo jako Rychlovku, a jako taková je myslím velmi dobrá.

      21.09.2008 15:46:31

    • GLove
      GLove

      No, ono asi hodně záleží na výrobci. Konzervy od Hamé včetně rádobypremium značky Veselá pastýřka jsou dost děsné... Mnohem lepší jsou třeba od Selika. Ale všude je Hamé a na jiné výrobce je těžké narazit (aspoň v Praze).

      21.09.2008 15:43:58

    • george
      george

      asi mi něco ušlo

      Delší dobu již nekupuji konzervy, jelikož jsem zjistil, že neobsahují to, co je na nálepce napsáno. Prostě lečo s uzeninou není jak bývalo, maso hovězí nebo vepřové jsem po otevření mimo nějakých rozemletých zbytků nenašel. Proto mně zarazilo, že si může na tom někdo pochutnávat. Že by se výrobci konzerv polepšili anebo si lidi už zvykli? Ušlo mi snad něco?

      18.09.2008 15:16:04

    • ivca
      ivca

      přidáním dobrého koření, případně paprik a rajčat lze z konzervy vykouzlit velmi dobré jídlo ... záleží na kuchaři

      18.09.2008 11:58:17


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rychlovka z konzervy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.