reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rychlé žloutkové řezy

Vynikající, přitom rychlý a jednoduchý zákusek.


  • 5,0

    11×

    5 11
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Nedělní moučníky do 30 minut, po kterých se jen zapráší!

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Co s nasbíranými hřiby? Zkuste houbový olej, slaný koláč nebo sekanou

20. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

20. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 694 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

20. 9. 2020

Postup přípravy

Plech vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 180 °C.

Z vajec použijeme pouze bílky, žloutky si necháme na polevu. Máslo ušleháme s cukrem do pěny, přidáme ořechy, mouku, sníh z bílků. Vymícháme hladké těsto a dáme péct.

Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, připravíme tak polevu.

Polevou pomažeme připravený korpus a žloutkové řezy necháme zaschnout.

Žloutkové řezy nakrájíme na širší pásky a podáváme ke kávě či čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlé žloutkové řezy

    Celkový počet komentářů: 4
    • Jana Vašíčková
      Jana Vašíčková

      Trochu jsem se lekla smíchání husté ořechové hmoty se sněhem, ale šlo to. Plech raději vyložit papírem, z vymazaného to velmi špatně šlo sundat a drobilo se to. Plech rozhodně menší, těsta je méně. Chutná však výborně.

      22.05.2018 18:38:19

    • miška
      miška

      dobré, jen bych to příště dělala z dvojité dávky, aby byla buchta vyšší.

      22.10.2011 14:23:32

    • Globetrotter
      Globetrotter

      Jak dlouho by se to mělo péct....asi se do toho pustím :)

      14.02.2011 17:15:46



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Rychlé žloutkové řezy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.