Dříve jsem šlehala sníh, ale nyní se mi osvědčila příprava těsta bez sněhu. Používám na korpusy nebo na řezy. Těsto není tolik nadýchané a lépe se s ním pracuje.
těsto | |
---|---|
3 ks | vejce |
90 g | cukr krupice |
150 g | polohrubá mouka |
2 lžíce | teplá voda |
Ručním šlehačem ušleháme vejce, cukr a vodu. Čím déle šleháme, tím je těsto nadýchanější. Nakonec do těsta postupně zamícháme mouku. Mouku přidáváme postupně, jinak nám těsto hodně klesne a bude tuhé. Zkoušela jsem mouku zamíchat ručně i šlehačem a obojí se povedlo. Piškotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct. Rychlé piškotové těsto používáme na nejrůznější řezy, dorty a jiné moučníky.
Čokoládový Sacher dort: Naučíme vás ho krok za krokem
Recept na velmi oblíbený a chuťově úžasný čokoládový dort, který podle našeho fotonávodu hravě zvládnete.
Jak na to: Pečeme piškotové těsto
Moučníky z piškotového těsta se ne vždy podaří. Dnes si dáme pár tipů pro samotnou přípravu i pečení, aby byl výsledek dotažen k dokonalosti.
autor Sne
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena