Rychle měkké perníčky

2 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 47287x
Recept mé babičky na perníčky, které není potřeba hotové nechávat odležet.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Smícháme 400g mouky, všechen cukr, sodu a koření. Přidáme povolené máslo a med (pozor, musí být tekutý, rozhodně ne zcukernatělý) a nakonec celá vejce. Zpracujeme těsto a postupně zapracováváme zbývajících 250g mouky, až do požadované konzistence těsta. Není nutné zapracovat veškerou mouku, záleží, jak moc tuhé těsto chceme mít. Těsto necháme alespoň hodinu odležet v lednici (lépe přes noc).

Z těsta na perníčky vyválíme asi 0,5 mm hrubé těsto, vykrajujeme a pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme zprudka cca 7 minut při 200 °C.

Po vytažení potřeme měkké perníčky rozšlehaným vajíčkem.

Atomy autor receptu:

Rychle měkké perníčky

Počet přidaných receptů: 27

Ingredience

4,3
skvělý recept
55 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychle měkké perníčky

Celkový počet komentářů: 11
  • recept zdeněk 11.12.2013 13:54:42

    Nevím kdo to vymyslel :-D je úplně jedno jestli přes noc nebo přes den..má to stejný vliv.

  • Slečna Drsňák 09.12.2010 14:55:59

    Tak jsem nechala těsto 3 hodiny v ledničce a díky těm 100 g medu je těsto naprosto příšerně mazlavé a ulepkané, nedá se z něho zhotovit ani ň. Takže odjíždím hezky na víkend a až se vrátím a vyndám z lednice řádně 2-3 dny odpočinuté těsto, doufám, že z něho už něco vyválím. (Přidala jsem víc mouky, aby to nebylo tak lepkavé, těsto bylo řídké a neforemné jak Halina Pawlovská v plavkách:-( Bůh mi žehnej.....

    • Re: Já ... 19.12.2010 14:17:59

      Tak Ty woe Pisou tam Na hodinu(lépe přes noc).Tak si nestěžuj! Mělas to tam nechat přes noc! Nauč se čist!! Tyhle chytrolíny mám nejradši!! ...
      A nikoho neuřážej !!

  • da saba 25.03.2011 19:46:51

    de to dobre vivaled nechala sem to tam 26 hod a hesky sem to vivalele doporucuji testo nechat v lednicce alespon 26hod.dekuji

  • Ketrin 25.11.2012 17:13:52

    Dělala jsem perníky první krát v životě a podle tohoto receptu jsou perfektní..
    těsto jsem válela na 0,5cm=5mm...což je v receptě trochu zmatočně napsáno :).
    Troubu mám perfektní a proto jenom 5 minut zprudka..
    Děkuji za recept!

  • Já jsem je dělala včera (poprvé), a jsou výborný. Těsto jsem si taky hňácala včera, jen jsem použila víc mouky, ale myslím, že jsem tam dala víc medu, tak možná proto :-D Potom jsem frkla těsto do mrazáku (horí chladící části) asi na 5 hodin a parádně se válelo, vykrajovalo se to téměř samo a dneska jsme si dali a perníčky jsou výborný.

  • Katarina 23.11.2011 16:56:59

    nevadí kdyz se tam dakl ten jiny med???bojim se aby to nebylo tvrde nebo by se nejak pokazilo :-(

  • Natálie 14.11.2011 19:00:06

    Dělala jsem to přesně podle tohoto receptu, těsto bylo fajn, více jak 24 hodin uleželé a krásně šlo vyválet. Ovšem perníčky byly měkké pouze ihned po vytažení z trouby, jakmile zchladnou tak ztvrdnou, takže je nechám uležet a snad do Vánoc zase změknou :-/

Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychle měkké perníčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept