reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na potření

Postup přípravy

Do mísy robota nasypeme prosátou mouku a smícháme se solí. Do jamky v mouce rozdrobíme čerstvé droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem a necháme vykynout kvásek. K vykynutému kvásku přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a pomocí mísích háků vymísíme hladké a pružné měkčí těsto.

Těsto dáme na jemně pomoučněnou desku, rozdělíme na polovinu a z každé poloviny rozválíme velký kruh, který nožem rozdělíme na 4 stejné rovnoramenné trojúhelníky. Každý trojúhelník ještě rozválíme na tenko na dlouhý trojúhelník, který od širší strany na těsno svineme směrem k hrotu, čímž vznikne rohlík, kterého oba konce zahneme směrem dolů.

Rohlíky dáme na plech vystlaný teflonovou fólií, povrch potřeme studeným mlékem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Rohlíky pečeme dorůžova, což trvá asi 15 minut. Během pečení rohlíků máme na spodku trouby hrneček s vroucí vodou, rohlíky krásně nakynou v průběhu pečení.

Upečené rohlíky servírujeme ke snídani, nejlépe chutnají ještě vlažné, mají fantasticky chutnou, měkkou, vláčnou a nadýchanou střídku a na povrchu jsou příjemně křupavé.

Rychlé máslové rohlíky ke snídani podáváme samostatně potřené máslem, obložené různými uzeninami, sýry, paštikou, zeleninou a také jako výbornou přílohu k sytým polévkám, gulášům a k různě upravenému masu na šťávě.

Pokud tyto rohlíky jednou upečete, budete je péct pravidelně, pokud milujete chutné křupavé čerstvé teplé domácí pečivo. Rohlíky jsou rychle hotové - do 30 minut si můžete na těchto rohlících už pochutnávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Rychlé máslové rohlíky ke snídani

Celkový počet komentářů: 13
Nalezeno receptů: 13
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Rychlé máslové rohlíky ke snídani