Recept na křupavé domácí rohlíky, které jsou velmi jednoduché, po zpracovaní těsta netřeba čekat na vykynutí a po vytvarování se hned pečou. Rohlíky jsou rychle hotové a mají výbornou chuť.
1 lžička | sůl |
30 g | máslo |
250 ml | mléko |
1 lžička | cukr krystal |
25 g | čerstvé droždí |
350 g | hladká mouka extra special 00 |
na potření | |
---|---|
1 lžíce | mléko |
Do mísy robota nasypeme prosátou mouku a smícháme se solí. Do jamky v mouce rozdrobíme čerstvé droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem a necháme vykynout kvásek. K vykynutému kvásku přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a pomocí mísích háků vymísíme hladké a pružné měkčí těsto. Těsto dáme na jemně pomoučněnou desku, rozdělíme na polovinu a z každé poloviny rozválíme velký kruh, který nožem rozdělíme na 4 stejné rovnoramenné trojúhelníky. Každý trojúhelník ještě rozválíme na tenko na dlouhý trojúhelník, který od širší strany na těsno svineme směrem k hrotu, čímž vznikne rohlík, kterého oba konce zahneme směrem dolů. Rohlíky dáme na plech vystlaný teflonovou fólií, povrch potřeme studeným mlékem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Rohlíky pečeme dorůžova, což trvá asi 15 minut. Během pečení rohlíků máme na spodku trouby hrneček s vroucí vodou, rohlíky krásně nakynou v průběhu pečení. Upečené rohlíky servírujeme ke snídani, nejlépe chutnají ještě vlažné, mají fantasticky chutnou, měkkou, vláčnou a nadýchanou střídku a na povrchu jsou příjemně křupavé. Rychlé máslové rohlíky ke snídani podáváme samostatně potřené máslem, obložené různými uzeninami, sýry, paštikou, zeleninou a také jako výbornou přílohu k sytým polévkám, gulášům a k různě upravenému masu na šťávě. Pokud tyto rohlíky jednou upečete, budete je péct pravidelně, pokud milujete chutné křupavé čerstvé teplé domácí pečivo. Rohlíky jsou rychle hotové - do 30 minut si můžete na těchto rohlících už pochutnávat.
Chystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!
Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty
Naučte se jednoduchý a rychlý recept na famózní domácí rohlíky, které jsou křehké na povrchu a jemné uvnitř.
autor Libchen
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena