reklama
hledat uživatel
       

Rychlé lívance

Recept na rychlé lívance, které přesto chutnají jako klasické. Recept jsem získala od kamarádky.


  • 4,7

    1 113×

    4,6 1113
  • 10 min

  • 230×

Ingredience



Energetická hodnota

6549 kJ / 1564,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme.

Vše dáme do mísy a ručním šlehačem šleháme asi 3 minuty. Pak lívancové těsto necháme asi 5 minut odležet.

Zatím si rozpálíme lívanečník a vytřeme jej olejem. Z těsta smažíme zlatavé rychlé lívance.

Rychlé lívance před podáváním potřeme rozehřátým máslem a sypeme skořicovým cukrem. Podáváme ihned.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlé lívance

    Celkový počet komentářů: 233
    • Lucka
      Lucka

      Myslíte že nevadí když místo hrubé mouky dám polohrubou?

      22.02.2012 14:21:17

      • Káťa
        Káťa

        Podle mě by bylo lepší kdyby jsi dala krupicovou mouku. My jsme to s mamkou tak udělali a byli moc dobré.

        22.02.2012 15:08:18

      • Ivana
        Ivana

        Re: Odpoved

        Nevim musite to zkusit s tou polohrubou moukou,ale myslim,ze by to nemelo vadit.Pa autorka

        23.02.2012 06:49:35


    • Lucka
      Lucka

      Myslíte že nevadí když místo hrubé mouky dám polohrubou?

      22.02.2012 14:20:05

    • Káťa
      Káťa

      Lívance jsme si udělali s mamkou. Jsou vynikající, ale zdají se nám moc tenké nevíte čím by to mohlo být?

      22.02.2012 13:56:34

      • Ivana
        Ivana

        Re: Moc tenké

        Mozna jsi dala malo kypriciho prasku a nezapomen musi testo 5minut odpocinout necham je venku do lednicky je nedavam.Nebo jsi dala na panev malo testa.Nic vic mi nenapada.Autorka

        23.02.2012 06:56:14

    • romana
      romana

      poprvé dělám něco takového :) jsem začátečník a dávám za 1+:) fakt suprovní a krásně vypadají. Děkuji za radu :)

      13.02.2012 11:45:08

    • Monika
      Monika

      V lívancích mají být kvasnice a ne kypřící prášek :-)

      04.02.2012 09:34:29

      • Tereza
        Tereza

        Moniko, to víme i bez tebe, že do lívanců patří kvasnice, ne kypřící prášek, od toho budou zřejmě "rychlé", že nemusí kynout.

        10.02.2012 10:14:45

      • Ivana
        Ivana

        Re: proc kvasnice??

        Jasne ve staroceskych livancich jsou kvasnice,ale tyhle jsou pro moderni zeny ,ktery radi vari a nemaji cas na cekani--vykynuti.Zkus je uvidis jak jsou lahodne i moje babicka ktera delala jen s kvasnicemi si je nemuze vynachvalit,Rika...jsou lepsi a hlavne rychlejsi.Autorka

        23.02.2012 06:53:32


    Přidat příspěvek k receptu Rychlé lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.