reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlé krkonošské kyselo

Recept na tradiční kyselo v rychlé verzi.


  • 3,9

    11×

    3,9 11
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Vodu dáme vařit, přidáme houby a kostku masoxu. Po chvilce přidáme kvásek, který nejdřív rozmixujeme. Vše necháme vařit.

Mezitím si z vajec vypražíme míchaná vejce, cibuli orestujeme dozlatova. Vyškvaříme máslo. Po uvaření kysela přidáme usmaženou cibulku, kmín, pepř a sůl podle chuti, restovaná vejce a vařené brambory, které nakrájíme na kolečka a nebo prolisujeme přes sítko na bramborový salát.

Rychlé krkonošské kyselo rozdělíme na talíře, zalijeme škvařeným máslem a ihned podáváme. Je-li kyselo moc husté naředíme teplou vodou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlé krkonošské kyselo

    Celkový počet komentářů: 6
    • Jarina
      Jarina

      Jenom nechápu, proc je v receptu uveden masox!Chudáci nasi predkové z hor. Oc byli ochuzeni, kdyz neznali masox, který se dnes snažíme nacpat do všeho, aby to bylo ještě "lepší".Ctyřicet pět let kyselo vařím kyselo bez masoxu podle receptu prabáby, jenom pridávám několik stroužků cesneku. toto kyselo nemá chybu, zkuste a nebudete chtít jiné. Zdraví Jarina z Pecky

      14.06.2012 12:44:40

      • rolník
        rolník

        Krkonošské kyselo

        Milá Járinko z Pecky, vařte si kyselo nadále, jak ho děláte a u nás budem vařit kyselo jak - Nám chutná. Recept jsem zadal, jak mi ho děláme, a u Vás ho dělejte dál bez Masoxu.
        Přeji - Krásný víkend.

        15.06.2012 06:17:42

    • rolník
      rolník

      Reakce na pochvlu na kyselo

      No, u nás to je taková tradce, dělala to, babka, maminka a teď to dělá i moje žena. U nich se to ¨také dělalo trochu jinak, ale když u nás ochutnala to naše kyselo, tak od té doby se jinak nevaří.
      Měj te se hezky, a až budete vařit kyselo, tak si na nás vzpomeňte.
      Dobrou chuť, Vám přejí: Tomášovi z Dolních Štěpanic.

      07.08.2011 09:36:43


    • petulkaha
      petulkaha

      Velice dobre,akorat vejce jsem si rozkvedlala v polevce.

      06.08.2011 12:21:54

      • saame
        saame

        Re: pochvala

        Zkuste ty vajíčka na másle. To je teprve ta parádní chuť. Ten masox radím vynechat, všechny ingredience mají svoji chuť a je škoda to kazit :). Dobré pochutnání

        13.01.2012 14:09:32


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Rychlé krkonošské kyselo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.