reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlé hovězí plátky

Recept pro začínající kuchaře z hovězí kýty nebo roštěnky. Použijeme mladé maso, aby byla příprava co nejrychlejší.


  • 3,3

    20×

    3,2 20
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 742 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 655 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Postup přípravy

Plátky hovězího masa dostatečně naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, posypeme drceným pepřem čtyř barev. Na jedné straně potřeme pálivou hořčicí.

Na pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany při střední teplotě. Když jsou plátky hotové, stačí pár minut, vyjmeme je stranou a uchováme je v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme trochou vody a přilijeme k masu.

Rychlé hovězí plátky podáváme s vařenými brambory, nejlépe ve slupce, aby si zachovaly co nejvíce vitamínů.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlé hovězí plátky

    Celkový počet komentářů: 3
    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Rychlé hovězí plátky

      Jo jo, recept je divný, tohle hovězí maso se má dusit tak hodinu. Navíc v receptu se mouka neprováří což je taky špatně...
      Pokud chcete dělat na minutku např. vysoký roštěnec, tak NAOPAK má být maso vyzrálé (pokud v tom receptu mladé znamená nedávno poražené)

      23.03.2016 12:00:37

    • Nic moc
      Nic moc

      Komentář k receptu Rychlé hovězí plátky

      Mám stejný názor, nechápu, jak může být maso dobré, měkké. Bylo šíleně tvrdé, hrozně těžko se krájelo a příliš mi nechutnalo. Tento recept za mě neuspěl.

      23.11.2014 13:24:24

    • SYETEY-KOTZOUR
      SYETEY-KOTZOUR

      nechápu, jak se někomu podaří to maso udělat za pár minut. Musím to vždycky po osmažení ještě hodinu dusit, jinak je to tvrdý.
      V čem je finta?

      26.06.2011 19:49:16



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Rychlé hovězí plátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.