reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlé hovězí plátky

Recept pro začínající kuchaře z hovězí kýty nebo roštěnky. Použijeme mladé maso, aby byla příprava co nejrychlejší.


  • 3,3

    20×

    3,2 20
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 940 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Postup přípravy

Plátky hovězího masa dostatečně naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, posypeme drceným pepřem čtyř barev. Na jedné straně potřeme pálivou hořčicí.

Na pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany při střední teplotě. Když jsou plátky hotové, stačí pár minut, vyjmeme je stranou a uchováme je v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme trochou vody a přilijeme k masu.

Rychlé hovězí plátky podáváme s vařenými brambory, nejlépe ve slupce, aby si zachovaly co nejvíce vitamínů.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlé hovězí plátky

    Celkový počet komentářů: 3
    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Rychlé hovězí plátky

      Jo jo, recept je divný, tohle hovězí maso se má dusit tak hodinu. Navíc v receptu se mouka neprováří což je taky špatně...
      Pokud chcete dělat na minutku např. vysoký roštěnec, tak NAOPAK má být maso vyzrálé (pokud v tom receptu mladé znamená nedávno poražené)

      23.03.2016 12:00:37

    • Nic moc
      Nic moc

      Komentář k receptu Rychlé hovězí plátky

      Mám stejný názor, nechápu, jak může být maso dobré, měkké. Bylo šíleně tvrdé, hrozně těžko se krájelo a příliš mi nechutnalo. Tento recept za mě neuspěl.

      23.11.2014 13:24:24

    • SYETEY-KOTZOUR
      SYETEY-KOTZOUR

      nechápu, jak se někomu podaří to maso udělat za pár minut. Musím to vždycky po osmažení ještě hodinu dusit, jinak je to tvrdý.
      V čem je finta?

      26.06.2011 19:49:16



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Rychlé hovězí plátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.