Rychlé boloňské špagety

45 min | hlavní chod | italská kuchyně | recept zobrazen: 840123x
Recept na rychle a chutně připravené boloňské špagety.
Komentáře receptu 121
Uvařil jsem to (Recept vařilo 146 lidí)


Postup přípravy receptu

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme nasekaný česnek a minutku restujeme.

K zelenině přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nebude maso téměř hotové. Maso osolíme, opepříme a přidáme nasekané oregano. Zalijeme rajčaty v plechovce, dochutíme cukrem, kořením na špagety a ještě špetkou soli a pepře. Můžeme podle chuti ještě přidat oregano a prolisovaný česnek.

Uvařené špagety (podle návodu na obalu) nikdy neproplachujeme vodou! Jen scedíme, zakápneme olejem a promícháme.

Hotovou boloňskou omáčku promícháme s uvařenými špagetami, dáme na talíř, posypeme nastrouhaným eidamem nebo parmezánem, ozdobíme lístky oregana a jemně zakápneme olivovým olejem.

autor receptu:

Rychlé boloňské špagety

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 10624 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
574 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rychlé boloňské špagety

Recept se nachází v 1155 kuchařkách
Marcyx
Rychlá jídla 162 receptů
Daniela
Jednodušky, aneb co k večeři 28 receptů
KDI
VARENIE 8355 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlé boloňské špagety

Celkový počet komentářů: 10
  • Libuše Chroncová
    Komentář k receptu Rychlé boloňské špagety Libuše Chroncová 08.05.2017 17:36:07

    MŇAM!

  • Nesouhlasím Jarmila DeLaPantéé 03.05.2017 13:16:21

    Nesouhlasím s tímto receptem....to vůbec. Můj muž je z Itálie a rozhodně by takhle špagety bolognese neudělal! Nevím, proč tam cpete kuřecí játra...? A ta parmská šunka...to se tam nikdy nedávalo u nás doma. Můj muž, když si tohle četl, tak mu málem vypadly oči z důlku. Jestli chcete, tak napište na email: jarus.dela@gmail.com.
    Můj muž, jako pravý ital, vám na otázky ohledně tohoto receptu rád odpoví.

    • Re: Nesouhlasím dadulka111 04.05.2017 01:51:06

      NESOUHLASÍM S TÍMTO KOMENTÁŘEM! V receptu nevidím ani zmíňku o parmské šunce nebo kuřecích játrech. Ať si to Váš muž z Itálie i Vy pořádně přečtete, než začnete kritizovat něco, co v receptu uvedeno nebylo.

  • blivajs druhého kalibru Šušňolepka 223 03.05.2017 13:21:39

    no........
    tohle když jsem udělala mým dětem na jídlo tak se málem bolili. ne málem ale oni se poblili!!!!!! nechuťárna úplně všeho!!!!!!!!!!!!!!!
    podělali se z toho a poblili a ještě teď jsou z toho v nemocnici na vycucávání žaludku. děkuji tomuhle blbcovi ktery to semka napsal za potíže!!!§
    naschle.

    • Re: blivajs druhého kalibru dadulka111 04.05.2017 01:30:44

      Jo, jo, když vaří Šušňolepka, tak to tak musí dopadnout! Podle pravopisu v komentáři se domnívám, že recept ani nedokázala přečíst. Kdoví, co do toho ta Šušňolepka těm nebohým dětem dala, že tak dopadly!!

  • :) Karkulka 24.04.2017 10:36:23

    Pozorně jsem si pročetla většinu komentářů a nějak mi z toho vyplynulo, že všechny ty haniče lze rozděli do tří skupin:

    1) Pepa Novák, 45 let, Říčany, instalatér, IQ 101
    ,, Takhle kdyby mě moje Máňa uvařila italský špagety, tak se jdu raděj najíst do pravý italský hospody. Když jsme před pár lety byli s ženou v Itálii a slavili to výročí, řekl jsem si, že ji vezmu na ňáký pravý italský špagety, ať nemusí furt vařit. U nás v kempu byla taková restauračka za celkem dobrý ceny. Povím vám, jestli chcete vařit jakože pravý italský jídlo, tak si do té Itálie nejdřív zajeďte, ať vůbec víte, jak to má vypadat. Tohle by ani náš Alík nežral.

    2) Mgr. Viktor Málek, DiS., Rokycany, bývalý student pedagogiky, podnikatel na volné noze, IQ 110, tvářící se na 180
    ,,Jelikož je vaření a gastronomie celkově mým největším zájmem, krvácejí mi oči z tohoto pokusu o něco italského. Kdybych tohle naservíroval nějakému Italovi, akorát se mi vysměje a nazve mě barmarem.
    1. Pokud mermomoci chcete vařit italskou kuchyni, vařte výhradně z patřičných surovin. Nahradit parmezán odporným eidamem je naprostá nehoráznost, ovšem pro tento národ naprosto typická - hlavně, že ušetřím.
    2. Při hledání rychlého receptu se laskavě nezaměřujte na bohatou italskou kuchyni. Správné chuti ingrediencí nikdy nedosáhnete za 30 minut - v Itálii se pravé ragú vaří až 5 hodin.
    3. Správnost surovin obsažených v receptu nebudu raději ani komentovat, protože bych podle zdejší neznalé lůzy mohl být považován za extrémistu. A vlastně, i ten ananas na pizzu přece ,,patří " ...
    Popravdě, takto udělané špagety bych nedal ani prasatům. A autore receptu, ty si dej raději smažák, protože jeho chuť stejně dokážeš ocenit nejlépe. Nemůžu se dočkat, až se za půl roku odstěhuji do Itálie a budu sproštěn těchto čecháčských pokusů.

    3) Wendyss Slováčková, 20 let, kosmetička, IQ - nalezeno
    ,,Lidi mám pro vás lepší vegetariánskou verzi, pokud nechcete jíst to hnusné mleté maso, dejte tam raději sojový granulát.

    • Re: :) Karkulka 24.04.2017 10:40:07

      Má to lepší chuť a ušetříte tím životy neviných zvýřat!!!!!!!!!!

      A pak je tady poslední skupina lidí, kteří mezi ty předešlé tři nepatří. Jedná se o lidi rozumné, kteří pouze hledají recept nebo nápad na něco rychlého k večeři, aby nemuseli 2 hodiny vařit, když přišli utahaní z práce. Pokud se jim v receptu něco nelíbí, pozmění si ho podle sebe, a autorovi nevyčítají své odlišné chutě. Děkuji za pozornost, přeji pěkný den :)

  • Komentář k receptu Rychlé boloňské špagety Jirke 01.11.2016 00:08:01

    Stačilo by to nenazvat boloňskými, a byl by klid... Důvod, proč to autorka nazvala právě takhle, osobně absolutně chápu tak, že to asi schválně - chtěla spoustu lidí vyprovokovat k psaní komentářů :)

  • Komentář k receptu Rychlé boloňské špagety Mira 28.10.2016 19:33:18

    Rychle se ani pes nevy... ;)

  • Komentář k receptu Rychlé boloňské špagety JohnyPrice 17.10.2016 22:01:43

    Náhodou po menší upravě takhle špagety vařim taky a moc mi chutnaj. Zdarec..:D

Nalezeno receptů: 121
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlé boloňské špagety
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Barevná typologie - jak zvýraznit své přednosti?

    Barevná typologie - jak zvýraznit své přednosti?

    Barevnou typologii využijeme při výběru oblečení, šperků, líčení či při volbě barvy vlasů, zatoužíme-li po změně. Vhodným výběrem doplňků můžeme potlačit své nedostatky a naopak zvýraznit přednosti.

  • Jak se bránit vysokým nákladům za léky?

    Jak se bránit vysokým nákladům za léky?

    Také se vám často stává, že vyjdete z lékárny s pár krabičkami léků, ale vaše peněženka je o poznání lehčí? Nesete si většinou jen běžné kapky do nosu nebo sirup proti kašli, ale přesto se nestačíte divit, kolik peněz v lékárně necháváte, a částky za stejné léky se vám zdají stále vyšší?




přidat nový recept