reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlá tatarská omáčka

Klasická tatarská omáčka z kupované majonézy - velmi jednoduchá a rychlá. Jiný recept už nedělám.


  • 4,6

    18×

    4,5 18
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 627 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 885 hodnocení

Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou

27. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 638 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 714 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 708 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 588 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Postup přípravy

Do nádoby vložíme 400 ml majonézy, 1 větší cibuli, 2 menší nakládané okurky a dvě lžičky plnotučné hořčice. Vše ponorným mixérem rozmixujeme a vznikne nám tak výborná tatarka.

V druhé variantě receptu cibuli nakrájíme nadrobno a stejně tak nakládané okurky. Je potřeba krájet opravdu na co nejdrobněji.

Nakrájenou cibuli a okurky smícháme s majonézou, dvěma lžičkami plnotučné hořčice a přilijeme ještě trochu láku z okurek. Tato tatarka nebude tolik tekutá jako ta první, jelikož jsme ji nemixovali. Do tatarské omáčky lze samozřejmě přidat různé bylinky či oblíbené koření. To už záleží na chuti.

Rychlou tatarskou omáčku podáváme podle chuti k různým pokrmům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlá tatarská omáčka

    Celkový počet komentářů: 3
    • Luboš
      Luboš

      Tatarská omáčka

      Tatarku jsme doma dělali od nepaměti, ale základem tatarky je majonéza s nasekanými kaparami!
      Majonéza s kyselou okurkou NENÍ tatarská omáčka!

      20.10.2019 20:17:24

      • Agáta
        Agáta

        Re: Tatarská omáčka

        Pan Luboši, mýlíte se. Tatarku jsme převzali od Francouzů a podle sebe upravili.
        La sauce tartare est une sauce très relevée, composée d’une mayonnaise, à laquelle on ajoute une pointe de piment et un hachis de ciboulette, persil, cerfeuil, estragon, câpres et cornichons.
        Což znamená - Tatarská omáčka je velmi pikantní omáčka z majonézy, ke které přidáme pažitku, petrželku, cervík, estragon, kapary, okurky a špetku chilli.
        Od remulády se odlišuje tím, že neobsahuje hořčici.
        Takže ne okurky, ale hořcice nemá v pravé tatarce co dělat. Co kdyby jste se příště nejdřív informoval:))) Já přidávám taky hořčici a hlavnÍ věc je, že chutná.

        09.01.2020 21:27:14

    • laurika
      laurika

      mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaam

      01.02.2015 13:11:19



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá tatarská omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.