reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Rychlá špenátová roláda

Rychlá špenátová roláda

Rychlá, chutná roláda bez kapky oleje se dá jíst teplá i studená. Vystydnout však u nás většinou nestačí.


  • 3,6

    166×

    3,5 166
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme, žloutky oddělíme od bílků. Z bílků našleháme sníh.

Špenátový protlak rozmrazíme pomocí mikrovlnné trouby. Pokud je ve špenátu mnoho vody, můžeme ji částečně slít. Malé množství tekutiny však nevadí. Špenát následně ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

Do špenátu vmícháme žloutky, mouku a sníh z bílků. Hotové těsto vylijeme na pekáč opatřený pečícím papírem a důkladně jej rozetřeme po celé ploše.

Špenátový korpus pečeme asi 20 minut při 150°C.

Povrch upečeného těsta ihned pokládáme dle chuti různými druhy sýrů, šunkou, salámem, na kraji můžeme začít například s čerstvými cherry rajčátky, olivami či paprikou, které nám pomohou vytvořit krásnou barevnou mozaiku. Jinou variantou je potření povrchu rolády míchanými vajíčky.

Špenátovou roládu nyní zarolujeme a dáme odpočinout do vypnuté, ale stále vyhřáté trouby asi na 15 minut. Ingredience se tak propojí a zelenina částečně změkne. Můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlá špenátová roláda

    Celkový počet komentářů: 17
    • čiky
      čiky

      zkousela jsem ji a je opravdu skvela,akorat jsem mela take problem ji dostat z peciciho papiru.takze jsem ji dala nakonec do alobalu a poradne stocila,nastesti se spojila.

      04.05.2013 10:03:28

    • Bobína
      Bobína

      Vynikající a rychlé

      Opravdu vynikající a rychlé. Dala jsem jako náplň pouze našlehaný tvaroh s nivou a cibulkou, všem moc chutnalo. Hotové za pár minut a vynikající. A variant náplní je nepřeberně.

      29.04.2013 22:28:46

    • chrumpump
      chrumpump

      opravdu ňamka

      Díky moc za skvělý recept.... do placky jsem přidala muškátový oříšek a pomazala jsem ji trochu rozpuštěným sádlem. A byl chvály kopeeec!
      Zdraví Olča

      10.03.2013 12:54:41


    • Luba
      Luba

      Dejte tam nivovou pomazánku s cibulkou! a za studena

      01.09.2011 08:39:29

    • 2905
      2905

      ..já potírám pečící papír sádlem, nerozpuštěným a než připravím těsto, nechám papír v lednici, jde sundat krásně, těsto je vláčné, netrhá se - foto přikládám

      03.04.2010 10:10:34

    • mila
      mila

      zelená roládička

      špicový recepis..roládka moc všem chutná a je hezky jarně zelená..dělím ji na plechu napůl a stočím šířku jako délku,ale mám dvě rolády o malém průměru=lepší jednohubky ! :o)

      17.03.2008 13:06:06

    • andulka
      andulka

      Roláda je výborná, a těsto lze jí po vychladnutí naplnit i směsí taveného sýra s česnekem a majolkou. Tu jsem pak použila na slavnostní talíř, s chlebíčky a jednohubkami.

      04.02.2008 18:21:54

    • Pavlína Součková
      Pavlína Součková

      Může někdo poradit, proč se mi těsto nechtělo odlepit od pečicího papíru? Upečené těsto šlo celkem špatně sundávat. Děkuji.

      10.08.2007 22:46:12

    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá špenátová roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.