3 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
750 ml | voda | |
1 balíček | špenát mražený | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
podle potřeby | ||
jíška |
Špenát je velmi vděčnou surovinou, levnou a snadno upravitelnou. Už dávno neplatí, že by se snad špenát nedal připravit tak, aby opravdu chutnal a nebyl jen neoblíbenou součástí "školní jídelny".
Pojďme na samotnou přípravu této jednoduché polévky. Do 3/4 l vody (lépe vývaru) přidáme 1 balíček mírně rozmrazeného porcovaného špenátu. Vše osolíme a základ polévky přivedeme k varu. Polévku se špenátem vaříme asi 15 minut. Mezitím si usmažíme dozlatova cibulku a připravíme si jíšku. Špenátovou polévku zahustíme hotovou jíškou a cibulkou. Nakonec vmícháme 1 rozklepnuté vejce a 3 stroužky prolisovaného česneku.
Rychlou špenátovou polévku jen krátce povaříme a máme hotovo, podáváme ji teplou. Výborná je s čerstvým pečivem, ale můžeme přidat i krutonky apod.
Špenátová sezóna v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
Autor:Drahuška
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena