Komentáře Rychlá špenátová polévka

Celkový počet komentářů: 36
  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka Pavel Rašina 22.03.2015 09:16:48

    Dobrý den, mě to už vážně přijde blbý, jak se jeden naváží do masoxu, a druhej zase do vývaru. ;-) Tyhle kecy si lidi nechte někam kde o ně někdo stojí. Mam v mrszáku zrovna vývar, tak ho kua drát použiju, nemam vývar, použiju masox. Nevim co furt máte. Mě to přijde, jako by jste si tu akorát honily triko a snažli se druhýmu pokazit den. Polívku dneska udělám s masoxem, neb jsem vývar zdělal předevčírem a nebyl čas, byl jsem v práci. ;-) Příště bude třeba z vývaru. No a co? Co je vám do toho, kdo co používá. S přáním pěkného dne - Pája. ;-)

    • Re: Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka Jura 16.02.2017 11:04:06

      To je naprostá pravda co píšeš. A ještě musím dodat, že dělám nějakou polívku každý den a kdybach měl mít pořád tolik vývaru tak se z toho zblázním a nedělám nic jinýho než pořád táhnu vývar.

  • rychla spenatova polevka aninas 20.10.2016 08:39:05

    Jak je znamo, jisku nebo jakkoli pridanou mouku je potreba dobre povarit. Zda se mi zbytecne nejdrive varit spenat a pak pridat jisku a znovu varit kvuli mouce. Spenatu je na skodu dlouxze jej varit. Ja to delam obracene. Na maslo dam cibulku, mouku, udelam jisku, kterou zaleju vodou nebo vyvarem(pripadnenapul voda a mleko) a privedu k varu. Pak vhodim napul rozmrazeny spenat a necham mirne povarit. Za staleho michani pridam vejde a prolisovany cesnek. Samozrejme sul. Kdyz polevku vypnu pridam kostku masla. Podava se s kostickami osmazene housky.

  • levná jen za tři káble aspaktr 30.04.2016 19:30:36

    Velice mi chutná čínská polevka asi cca3káble. Jen zalejete pčevařenou vodou a mňamka hotová..bez nervů a bujonů nacpete do sytosti, k tomu tak tři rohliky a ušetříte prašule. Dobrou chuť vám přeje milionář :)

  • levná jen za tři káble aspaktr 30.04.2016 19:29:12

    Velice mi chutná čínská polevka asi cca3káble. Jen zalejete pčevařenou vodou a mňamka hotová..bez nervů a bujonů nacpete do sytosti, k tomu tak tři rohliky a ušetříte prašule. Dobrou chuť vám přeje milionář :)

  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka 18.04.2016 15:24:27

    výborná

  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka 09.03.2016 17:04:04

    S polévkou jsem byla spokojená, protože nejčastěji dělám špenátovka se smetanou. Tohle byla vítaná změna...

  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka Michal 29.01.2016 11:30:27

    Do polévky jsem použil jíšku a 2 vajíčka. Jinak děkuji za recept, je výborná.

  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka Iveta 01.10.2015 20:39:02

    Místo jíšky jsem dala 2 menší brambory. Dala 2 vajíčka místo jednoho a polévka je výborná. :)

  • Martin 06.01.2013 19:48:10

    Je mi 21 a hod e lidi se mi divi ale proc do vseho musite cpat bujony a podobny srajdy kde sou doby kdy podobny veci nebyli oso ne takove veci nepouzivam a chut je lepsi a rozhodne je to zdravejsi ano sice to je rychlejsi s takovymi vecmi ale ne pro mne ja varim rad a vzdy to byl muj konicek tak ne mi jedno zda u plotny stravim hodinu nebo 4 moje pritelky e si nemuze vynachvalit kuchyni bez zbytecnosti koreni si vzdy namicham a vyvary osobne uvarim a rozhodne je tam min ecek nez kdybych do toho vecpal bujon/masox

    • Re: Kubas 24.06.2013 05:12:30

      Mě je 21 let, ale jsem poněkud vyzrálejší (i když děti němám) - ono počkej, až budeš mít děti, tak se uvidí, jak budeš krásně a dlouho vyvařovat + chodit do práce, starat se o domácnost, věnovat se rodině, přílelkyni a dítěti... Takovéhle nadutance miluju ;) Ale pravda je, že kvalitní vývar je kvalitní vývar.

      • Re: Re: Jiří Hanzelka 15.03.2015 10:22:12

        Iidioti jsou lidé

      • Re: Re: Hanka 28.11.2013 11:25:21

        Mám dvě velmi malé děti a třetí na cestě a vystudovala jsem chemii a technologii potravin. Masoxy mi do baráku nesmí. Večer dám do hrnce ingredience na vývar, zavařím, chvíli sbírám pěnu, která se pak už stejně netvoří, takže cca asi 15 minut práce i s čištěním zeleniny. Nechám na časovač pomaličku táhnout pěkně do brzkého rána. Přecedím, oberu, zpracuju. Vařím cca 5 litrů, z nějakého masa je třeba rizoto, něco klasický vývar a čistý vývar si mrazím v krabičkách. Dopoledne a odpoledne jsem s dětmi venku. Kdo chce najít cestu jak to jde, najde ji, kdo hledá cestu jak to nejde, taky bude v tomto úspěšný. A každému co jeho jest :-)

        • Re: Re: Re: zbjes 18.04.2014 12:22:43

          uplne s Vami souhlasim (jen ja jsem antropolog, ne technolog...), jen me zaujalo, zapnete casovac - pouzivate nejaky pomaly hrnec? Ja resim, jak nektere veci "ocurat" pres noc, aby za me stroje pracovaly :)))) a rada se necham inspirovat okolim.

    • Re: olaf 20.01.2014 12:20:33

      Kdybyste do toho chtěl dávat domácí vývar, tak to nebude "rychlá špenátová ..." ani náhodou. Na vývar musíte sehnat dobré a levné kosti, ty doma opláchnout, očistit zeleninu a vše zapéct v pekáčku. To potom zalít a povařit pár hodin. Pak případně zahustit a zamrazit přebytek.
      Takže shrnuto a podtrženo, je to pár hodin práce (i když celou dobu nestojíte u toho) a elektřina / plyn také není zdarma.
      Tato polévka si ale klidně vystačí jen se solí, pepřem, špetkou muškátu a česnekem.
      (a mimochodem, už jsou i bujony bez Eček)

    • Re: andrea 09.01.2013 10:51:35

      ano, to je pravda, domácí vývar je nejlepší, ale to bych si ho do zásoby musela vařit každý týden, až budete mít děti, uvidíte sami čemu dáte přednost- zda stát u plotny 4hodiny anebo být venku s dítětem.....v nouzi mi momentálně slouží bujony ve vanicce......
      díky za tip na polévku, dcera miluje špenát, jen nehustím jíškou, ale jednou bramborou:-)

      • Re: Re: Michele 10.09.2013 14:45:58

        Ale když děláte vývar, tak přece nestojíte celé 4 hodiny u plotny. Vývar se v podstatě dělá sám, jen sem tam shrábnout pěnu. Takže opravdu můžete mít i vývar i být s dětmi venku. Je to o hlavě. Jinak špenátovou polévku jsem zkoušela a je moc dobrá. A bujon mi nevadí.

  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka Anička 19.04.2014 11:58:42

    Pozor na bujóny i v té vaničce - pouze klamou spotřebitele. Glutamát je zde utajený pod jinými názvy, např.: BÍLKOVINNÝ HYDROLYZÁT, KVASNICOVÝ (KVASNIČNÝ) EXTRAKT, SÓJOVÝ HYDROLYZÁT, SÓJOVÝ ČI ROSTLINNÝ BÍLKOVINNÝ HYDROLYZÁT. Pořád jsou to glutamáty, vyložení zabijáci. Nekašlete na to, vliv je prokázaný a na děti nejzhoubnější.

  • Komentář k receptu Rychlá špenátová polévka 24.09.2013 22:07:32

    moc dobré

  • výborná 24.07.2013 23:11:25

    Podle mě není vůbec potřeba jíška, jenom osmahnout cibulku a přidat vodu, špenát, okořenit. Nic víc není třeba - už vůbec ne žádný bujón!!

  • Polévka Pepka námořníka :-) 22.06.2013 13:03:35

    Syn chtěl stále špenátovou polívku a tato je skvělá.

  • Veruška 13.03.2013 10:27:12

    Díky za typ, je výborná ;) Jinak nechápu, že tu někdo řeší nějaý bujon, ale jíška vám nevadí, ta je teda opravdu zdravá :D Každopádně souhlas s Andreou, kdo má děti, tak ví ;)

  • Špenátová polévka Poloholka 24.01.2013 08:49:55

    Do polévky jsem přidala brambory a nemělo to chybu, mohu jen doporučit. Dala jsem je tam asi po pěti minutách vaření hned na začátku.. :o)

  • kamik 05.09.2012 08:53:40

    Vyborna a zdravá. Dekuji

  • Nevím, kde jsem udělala chybu, ale byť jsem se držela striktně receptu, polévka byla bez chuti, takže jsem jí musela hodně dochucovat kořením, ale to nevadí, každý holt máme jiné chuťové buňky :)

  • Rychlá a výborná polévka...a s maggi a kouskem zeleninového bujonu ješte lepší :)

    • Re: Janycta 06.01.2011 19:19:10

      Ano, jistě, narveme do toho éčíčka a hned bude chut' jedna báseň... Je to blbost, díky česneku a cibulové zásmažce je chut' dostatečně výrazná, tak nač dělat z polívky zbytečně umělotinu. Nejsem sice striktní odpůrce používání bujonů, ale čím míň, tím líp a tady se bez něj dá obejít skutečně úplně klidně. Mno nic, polívka je na stole, at' mi nevystydne.

  • Trocha bujónku a osmažená slaninka :-)

  • VIDEAcz.CZ 17.10.2011 18:23:58

    Zeleninový bujon...

  • mňamka špenátová polévka ivísek 03.09.2011 10:21:16

    polévka je mňamka přidala jsem tam více česneku a bujónek a pepře jinka mooooc doporučuji

  • Venca 25.01.2011 10:49:15

    Výborný a dobrý pro línější lidi je to fakt rychlí,malo prace a bez éček

    • Mňamka 31.08.2011 16:03:23

      Přidala jsem na zjemnění jednu smetanu (která by se měla ke špenátu přidávat už jen kvůli kys. šťavelové) a bylo to opravdu výborné. I přítel,který jinak moc špenát nemusí byl spokojen :) Děkuju.

  • kolis 10.05.2011 07:53:35

    Ještě ten humus rozmixovat !

  • A muskatovy kvet...

Nalezeno receptů: 36
Přidat příspěvek k receptu Rychlá špenátová polévka
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept