Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Sterilované okurky rozkrájíme na kostičky.
V pekáči si orestujeme na trošce oleje nakrájenou cibulku. Na růžovou cibulku vložíme maso a opečeme z obou stran. Do výpeku vložíme kostku masoxu (nebo jiného bujónu), podlijeme vodou a trochou láku ze sterilovaných okurek, přiklopíme a dusíme v troubě asi 20 minut. Pak pekáč vyjmeme a zasypeme kostičkami sterilovaných okurek. Podle potřeby přilijeme ještě trochu vody a odklopené dáme zpět do trouby.
Když je maso měkké, vyndáme pekáček z trouby, zasypeme trochou instantní jíšky a necháme probublat nahoře na hořáku. Tímto je rychlá roštěná je hotová.
Jako přílohu k rychlé roštěné podáváme rýži, knedlík, brambory nebo bramborovou kaši. Obměnou rychlé roštěné může být použití sterilovaných hub místo okurek. Postup je stejný.