reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rychlá rajčatová omáčka na pizzu podle Jamieho Olivera

Klasický recept na chutnou rajčatovou omáčku na pizzu. Tuto omáčku mám odzkoušenou, je rychlá a skutečně výborná.


  • 3,1

    15×

    3,1 15
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Na rozpálenou pánev nalijeme 4 lžíce olivového oleje a přidáme plátky česneku. Když začne česnek zlátnout, přihodíme lístky bazalky, konzervovaná celá rajčata i se šťávou a vařečkou je rozmačkáme na jemno. Ochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem. Když směs projde varem, odstavíme z plamenu.

Omáčku propasírujeme přes husté síto do mísy, odstraníme česnek a bazalku a oškrábeme zbytek chutné omáčky vařečkou ze síta a přidáme ke směsi v míse.

Omáčku vrátíme do pánve, když začne vřít, snížíme plamen a necháme asi 5 minut jen probublávat, aby se zkoncentrovaly chutě. Omáčka je hotová, když dosáhneme správnou roztíratelnou konzistenci omáčky.

Omáčku můžeme skladovat v čistých sklenicích ve chladničce asi týden. V menších dávkách ji můžeme i zmrazit, ale nejlepší je však čerstvě připravená. Omáčka je nádherně voňavá, sladká a rychle hotová. Z uvedeného množství surovin uděláme asi 500 ml velmi chutné omáčky.

Rychlou rajčatovou omáčku podle Jamieho Olivera používáme hlavně na pizzu, ale výborně se hodí na těstoviny a také lze servírovat k masu i rybě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá rajčatová omáčka na pizzu podle Jamieho Olivera

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.