Rychlá porková polévka se smetanou

30 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 11271x
Jednoduchá chutná polévka s rozšlehaným vejcem.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Dva středně velké pórky očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme větší lžíci mouky a osmahneme jíšku. Tu poté zalijeme vodou, do které přidáme kostku masoxu.

Až voda začne vřít, přidáme na kolečka nakrájený pórek a vaříme zhruba 15 až 20 minut. Poté vlijeme sladkou smetanu a ještě krátce povaříme. Polévku dochutíme solí a pepřem. Na závěr do pórkové polévky se smetanou rozšleháme jedno vejce.

Šárka autor receptu:

Rychlá porková polévka se smetanou

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá porková polévka se smetanou

Celkový počet komentářů: 3
  • Máslo Radka 18.05.2017 16:13:24

    Opravdu 50 dkg másla?? To jsou dvě celé kostky... Nestačila by lžíce másla?

  • Moje zeleninová nejoblíbenější Karel Hradecký 06.12.2015 10:42:17

    Již jsem ji vařil několikrát a připadá mí, že právě se smetanou ne nejlepší!

    • Re: Moje zeleninová nejoblíbenější Eva 06.09.2016 07:01:03

      Vařím ji podobně, ale před koncem vaření přidám na malé kostičky nakrájený tvrdý sýr a vypnu. Ještě přidám čerstvou pažitku. Je výborná.

Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Rychlá porková polévka se smetanou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept