reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rychlá polévka z dýně hokaido

Recept na snadnou a rychlou přípravu dobré dýňové polévky.


  • 0

    0 0
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Rozčtvrcenou dýni nakrájíme na plátky o síle cca 4 cm. Z plátků vyřízneme jadřince, slupku neloupeme.

Kusy dýně, očištěnou mrkev, petržel, celer a česnek naskládáme na plech s pečícím papírem, zhusta posypeme tymiánem, rozmarýnem a hrubozrnnou solí. Pečeme v předehřáté troubě při 250 °C po dobu cca 20 minut (do změknutí, nepřipálit!).

Cibuli nakrájíme na jemno, ve velkém hrnci rozpustíme máslo, zvýšíme výkon a podusíme ji doměkka. Hrnec odstavíme, vyjmeme z trouby pekáč se zeleninou a necháme zeleninu lehce vychladnout.

Uvaříme si zeleninový vývar ze 2 kostek (cca 1 litr), můžeme použít i domácí.

Zeleninu z plechu pokrájíme na větší kostky, přidáme na cibuli a společně prohřejeme.

Koření a sůl, které na plechu opadají ze zeleniny, vysypeme do koše. Na použitý papír nasypeme sušená dýňová semínka a pečeme v rozpálené troubě do hněda Ne do černa! Pozor, jde to rychle. 

Do hrnce se zeleninou vlijeme vývar, opepříme, přidáme špetku chilli a vaříme pod poklicí na nízký výkon, až se zelenina začne rozpadat (20 minut).

Polévku přecedíme do hrnce po vývaru a zbylé kousky zeleniny rozmixujeme s trochou polévky na kaši. Kaši a polévku slijeme dohromady. Do zchladlé polévky přidáme smetanu na vaření - ne přímo z lednice, měla by mít pokojovou teplotu. Polévku lehce prohřejeme a můžeme podávat. Na talíři přidáme do polévky vrchovatou lžící opečených semínek.

Chcete-li mít řidší polévku, můžete dát bez obav i litr vývaru navíc. Na chuti se to téměř neprojeví. V zimě lze dát místo chilli sušený zázvor na zahřátí (1/2 lžičky). Někdy zdobíme ještě pořádnou hrstí sekané petrželky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá polévka z dýně hokaido

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.