Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Cuketu nastrouháme, česnek prolisujeme.
Cibuli lehce osmahneme na másle. Přidáme nastrouhanou cuketu, česnek a za stálého míchání lehce opečeme. Přilijeme vroucí zeleninový vývar a nezakrytou polévku vaříme asi 10 minut. Nakonec cuketovou polévku dochutíme solí, pepřem nebo jiným oblíbeným kořením. Zjemníme troškou smetany.
Rychlou polévku z cukety ozdobíme čerstvými bylinkami a můžeme podávat. Můžeme doplnit česnekovými krutony.
Foto: Shutterstock.com
Do této polévky dávám také malý tavený sýr a trochu smetany a hlavně lžičku kari.( může být i pálivé neboli ostré). K tomu opečená houstička a lžíce kysané smetany na talíř. Je výborná. Může být nejen ze zelené cukety, ale i z oranžové dýně Hokajdo. Ta se nemusí loupat.. Pouze ji hrubě nakrájím nebo zpracuji na robotu. Rychle změkne. Celou polévku dělám stejně jako ze zelené cukety a nakonec rozmixuji. Nemusí se ničím zahušťovat.Je opravdu výborná Dobrou chuť Slávka