Těsto použijeme listové nebo přímo na pizzu. Těsto rozválíme na opravdu tenký plát.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na miniaturní kostičky, můžeme použít i cibulku jarní, kterou najemno nasekáme. Osmahneme ji na olivovém oleji, zalijeme protlakem, prolisujeme větší stroužky česneku a nakonec vmícháme trochu soli, harissu a půl lžíce koření na pizzu. Necháme krátce probublat. Rajčatovou omáčku odstavíme.
Těsto položíme na plech vyložený pečícím papírem, propícháme vidličkou a potřeme rajčatovou omáčkou, která částečně vychladla. Poklademe kolečky salámu, na kolečka nakrájenými rajčátky a rozdrobenou nivou nebo strouhaným parmazánem. Vegetariáni salám vynechají a přidají více zeleninu a sýru. Posypeme zbytkem koření.
Troubu předehřejeme na 180 - 200 °C a rychlou pizzu s rajčaty zapečeme, až jsou okraje těsta křupavé.
Rychlou pizzu s rajčaty podáváme jako hlavní chod nebo chuťovku.
Koření na pizzu lze nahradit oreganem. Rajčatová omáčka poslouží v nouzi i jako doplněk k těstovinám.