reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlá pikantní krkovice na hořčici

Nenáročný recept na marinovanou krkovici restovanou na hořčici a cibuli.


  • 4,1

    4,1 9
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Plátky krkovice bez kosti pěstí naklepeme, osolíme a pomažeme z jedné strany plnotučnou hořčicí. Potom je vložíme do misky, zasypeme jednou nakrájenou cibulí a zalijeme olejem. Krkovici necháme 5 hodin marinovat v chladu.

Naložené plátky vyjmeme z misky a opražíme na pánvi hořčičnou stranou dolů. Než se krkovice opraží (asi 6 minut), pomažeme hořčicí vrchní stranu, kterou následně také opečeme. Opečené plátky masa dáme na talířek i s výpekem z pánve.

Připravíme si omáčku. Na sádle osmažíme do světle hněda 2 najemno krájené cibule, 5 stroužků česneku, lžičku mletého kmínu, 1//2 lžičky pepře. Potom přidáme 2 lžíce sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky masoxu, 600 ml vlažné vody a vše společně vaříme 5 minut.

Do omáčky vložíme plátky opražené krkovice i s veškerým výpekem a 20 minut dusíme na mírném ohni. Asi po 15 minutách přidáme lžičku majoránky, zahustíme hladkou moukou, osolíme a povaříme do 20 minut. Nakonec nalijeme do omáčky 1 dl smetany, zamícháme, počkáme 1 minutu a můžeme podávat.

Rychlou pikantní krkovici na hořčici ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti. Výborná je rýže, brambory i hranolky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá pikantní krkovice na hořčici

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.