Rychlá mrkvová buchta

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 94213x
Vynikající vláčná buchta, která překvapí krásně oranžovou barvou.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařilo 36 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve utřeme cukr s vejci. Pak postupně přidáváme olej, přičemž je opravdu třeba odvážit 200 g. Důkladně mícháme, aby se olej dobře zapracoval do těsta. Mrkev očistíme, najemno nastrouháme a také vmícháme do těsta. Nakonec přidáme mouku spolu s práškem do pečiva.

Větší plech vyložíme pečicím papírem a mrkvové těsto do něj rovnoměrně nalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut.

Rychlou mrkvovou buchtu zdobíme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme vychladnout.

Gina autor receptu:

Rychlá mrkvová buchta

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

na porcí
4,5
skvělý recept
92 hlasujících
  • Recept Rychlá mrkvová buchta - Rychlá mrkvová buchta
  • Recept Rychlá mrkvová buchta - Mrkvová buchta s bílou čokoládovou polevou.
  • Recept Rychlá mrkvová buchta - Moje mrtvová buchta.
  • Recept Rychlá mrkvová buchta - Nádhera pro všechny smysly.
  • Recept Rychlá mrkvová buchta - Mrkvová buchta.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rychlá mrkvová buchta

Celkový počet komentářů: 21
  • Mrkvičková, jen trošku upravená ;) 25.02.2013 21:35:47

    Velice rychlý recept, krátká příprava v podstatě ze surovin, které doma všichni máme a je opravdu výborná. Já jsem jí jen delikátně upravila, dala jsem jen 170g cukru moučky, protože mrkev je sama osobě sladká a ještě tam dát půl kila cukru navíc tak teda nevim, jak by to moje zuby rozdýchali :/ Dala jsem o 1 vejce méně a o půl sklenky oleje více a vyšla mi výborně, nepřeslazená, kyprá a vlhká uvnitř.
    Doporučuji!

    • Re: Mrkvičková, jen trošku upravená ;) Ilča 20.03.2016 13:45:50

      Peču tuto výbornou buchtu již dlouho a také dávám méně vajec i cukru. Vždy je velmi dobrá a hned snědená

  • Komentář k receptu Rychlá mrkvová buchta Jana 12.10.2015 15:54:55

    Moc dobrá buchta, jednoduchoučká, takže ji zvládnou i nepříliš zruční pekaři jako já, a výtečná. Možná příště přidám trochu více mrkve, byla na můj vkus málo výrazná. Na druhou stranu si na ní ale pochutnali i lidé, kteří obvykle mrkvové zákusky odmítají pozřít.

  • Zhodnocení Mr. Black 28.01.2015 16:11:57

    Podle receptu je to pěknej kus buchty :D ale snědená je celkem rychle. Je snadná, chutná, levná a je dobré požívat hodně zeleniny. Doporučuji přes noc nechat odpočinout pod utěrkou, druhý den je stokrát chutnější.

  • Komentář k receptu Rychlá mrkvová buchta Jana K. 02.09.2014 16:01:49

    Buchta je vynikající! Dala jsem sice pouze cca 300g cukru, protože víc jsem doma nenašla, buchta mi chutná, ale klidně by tu hrst cukru navíc snesla. A to jsem zvyklá dávat vždy méně cukru, než se v receptech uvádí. Nedrolí se, je vláčná, nadýchaná.

  • zklamání panim 25.05.2014 18:28:03

    Velmi jsem se těšila, recept zněl dobře. Ovšem výsledek neurazí nenadchne. Trochu suchá. Vhodná k nasycení davu. Když už, tak nešetřit čokoládou, pomazat citronem jsem nezkoušela.

  • mrkvova buchta 23.03.2014 17:12:01

    Fakt luxusni!

  • Komentář k receptu Rychlá mrkvová buchta Radka 02.11.2013 16:50:42

    Buchta je výborná, peču ji už hodně dlouho a každému chutná. I když je tam hodně cukru, výsledek je tak akorát. udělá to ta mrkev.

  • VÝBORNÁ. Ema 16.08.2013 13:36:52

    Dnes jsem buchtu vyzkoušela přesně podle receptu,jen jsem jí před zdobením polevou potřela dle rady v diskuzi citronovou šťávou..Vůbec se mi nezdá moc sladká,i když se mi při přípravě také zdálo moc cukru.Jsem ráda,že jsem se nedala zlákat a vyzkoušela recept beze změn.Je výborný,přesně podle receptu.Určitě budu dělat častěji,hlavně v létě,kdy mám na zahradě mrkve habaďej.Děkuji za výborný a rychlý receptík.

  • chutově moc dobrá.... ale hrozně se mi drolila... takze lžička/vidlička to jistí ;)

Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rychlá mrkvová buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept