reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlá jitrnicová kaše

Pokud dostanete chuť na jitrnicovou kaši a nemáte čas na její klasickou přípravu, vyzkoušejte tento rychlý recept a můžete si v těchto sychravých dnech výborně pochutnat.


  • 2,8

    11×

    2,8 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy semeleme vepřové plecko s vepřovou podhrdlinou (tedy lalokem) a přidáme sůl. Vepřová podhrdlina je také známá pod názvy vepřový lalok nebo podbradek. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

Na domácím vepřovém sádle orestujeme pokrájenou cibuli do žluta a necháme úplně vychladnout. Maso s vepřovým lalokem okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a přidáme prolisovaný česnek. Dále přidáme majoránku, vychladlou orestovanou cibuli, vychladlou dušenou rýži, pomleté vepřové sádlo a všechno spolu dobře promícháme.

Pekáček vylijeme sádlem vyškvařeným z domácí uzené slaniny, případně můžeme použít domácí vepřové sádlo. Pekáček naplníme připravenou jitrnicovou kaší a uhladíme povrch. Na povrch směsi ještě dáme domácí vepřové sádlo.

Jitrnicovou kaši pečeme 30 minut v troubě při teplotě 180 °C, dokud povrch nebude pěkně do červeno-hněda.

Rychlou jitrnicovou kaši podáváme horkou s domácími nakládanými pikantními sladko-kyselými okurkami a krajícem čerstvě upečeného chleba. Jitrnicovou kaši můžeme také podávat s vařenými brambory, kyselým zelím nebo čalamádou. Je to moje zrychlená verze bez vaření, jen upečená, ale vynikající.

Ochladilo se, a tak jsme zatoužili po jitrnicové kaši. Ještě sice není pravé zabíjačkové období, ale chuť jsme teda měli, tak jsem udělala zrychlenou verzi bez vaření. Klasicky se jitrnicová kaše připravuje z uvařeného vepřového ovarového masa, laloku, plecka, jater, rýže nebo krup. Někde dokonce s vymačkanými žemlemi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá jitrnicová kaše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.