reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlá italská peperonata

Výborná barevná italská příloha z paprik.


  • 3,9

    3,8 7
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky.

Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli. Zmírníme plamen a přidáme na plátky nakrájený česnek, smažíme asi minutu (česnek nesmí zhnědnout). Přidáme papriky, osolíme a přidáme oregano. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme podle chuti. Rychlou italskou peperonatu povaříme bez pokličky asi 3 minuty. Nakonec zakápneme balzamikovým octem a ihned podáváme.

Peperonata chutná výborně jako příloha k masu. Jako vegetariánský pokrm podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá italská peperonata

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.