Recept na dobrou gulášovou polévku. Jen za pouhou hodinu je hotová!
50 g | máslo |
200 g | brambory |
1 ks | cibule |
2 ks | mrkev |
60 g | houby |
1.5 l | masový vývar |
0.5 lžičky | drcený kmín |
2 ks | klobása pikantní |
3 lžičky | mletá sladká paprika |
1 lžička | pálivá mletá paprika |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
podle potřeby | |
hotová tmavá jíška |
Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Pokrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme kolečka klobásy, kousky hub a vše krátce podusíme. Směs zalijeme vývarem, přidáme kostky brambor, kolečka mrkve, sladkou a pálivou mletou papriku, drcený kmín a vaříme doměkka. Gulášovou polévku zahustíme jíškou, dochutíme solí a podáváme. Rychlou gulášovou polévku podáváme samotnou, pro větší zasycení přidáme pečivo podle chuti.
Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem
Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
autor Karolína
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena