reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlá domácí majonéza

Chutná stejně jako oblíbená majonéza Hellmanns.


  • 4,4

    280×

    4,3 280
  • 20 min

  • 61×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

7596 kJ / 1814,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Do vysoké nádobky si nalijeme mléko a přiléváme olej - na 1 díl mléka jsou 2 díly oleje. Šleháme ručním tyčovým šlehačem (ne metličkami) do zhoustnutí. Olej přidáváme, dokud není majonéza tuhá.

Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem, pepřem a hořčicí. Každý si vylepší podle své chuti. Domácí majonéza podle tohoto receptu je opravdu vynikající.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlá domácí majonéza

    Celkový počet komentářů: 148
    • Lenka
      Lenka

      Já vůbec nechápu..

      Jak se tohle může někomu nepovést. Ale zkusím dát pár tipů pro ty, co chtějí vyzkoušet. Na tomhle receptu je nejdůležitější VYSOKÁ nádoba (klidně půllitr) a TYČOVÝ mixér - ten s těmi noži, žádné metličky. Jde to i v jiných mixérech, ale tohle je základ a musí se povést každému. Jestli se rozhodnete pro majonézu z vajec nebo mléka je jedno, důležitý je postup. V létě preferuji z mléka - i když vím, že pravá majo je z vajec. Jeden díl mléka (plnotučné, polotučné, z lednice - je to jedno) a dva díly slunečnicového oleje (olivový ne! bude to hořké). Olej může být v lednici nebo pokojové teploty, je to jedno. Klidně přidejte rovnou sůl, pepř, lžičku hořčice, trochu octa nebo citronu, špetku cukru. Další dochucení bych dělala až potom. Vemte tyčový mixér a přicucněte ho na dno nádoby. Pak ho teprve pusťte a pár sekund čekejte. Sami uvidíte, jak majonéza houstne. Můžete začít mixér nadzvedávat - pomalu. Asi za 15 sekund máte komplet hotovo. Jde to různými způsoby, ale tenhle je naprosto blbuvzdorný, takže ještě jednou - mixér na dno a nechte ho dělat svou práci. Aź když bude skoro vše husté, pomalu zvedejte. Musí se to povést!

      25.07.2019 16:43:40

    • spinner
      spinner

      mléko a olej není majolka. To je jako bych líbal ženu přes kalhotky!!!!

      08.10.2016 19:31:50

      • Proace
        Proace

        Re: Přeci

        Jsi debil a žereš drát :)

        09.10.2016 16:37:32


      • anezka
        anezka

        Re: Přeci

        Trapny

        08.02.2019 20:18:12

    • Moravanda
      Moravanda

      Já jí dávám ANO. Moji nedůvěru přesvědčila, je odlehčená a chuť bezva.

      25.08.2016 09:03:48

    • Rostislav
      Rostislav

      Když jsem tento recept uviděl, koukal jsem na něj s troškou nedůvěry. Nakonec jsem se, přeci jen, rozhodnul a majonézu si takto vyrobil. Byl jsem mile překvapen. Je to úžasné. Autorovi receptu děkuji a všem doporučuji.

      24.08.2016 20:35:36

    • galabejka
      galabejka

      Majolka bez vejce

      Ahojte, tak se musím pochválit. Na poprvé a přesto velmi jedlé. Dodržela jsem rady a mixovala tyčovým mixérem a pomalu zalévala olejem Zhoustlo po necelých dvou deckách oleje a během chviličky. Dochucovala jsem plnotučnou hořčicí, solí, pepřem, citr. šťávou a mrskla jsem do toho ještě 2 kávové lžičky hustšího bílého jogurtu. Jako že na odlehčení...Jo a asi na špičku kávové lžičky krupicového cukříku. Příště to vytuním ještě najemno nastrouhanou okurkou. Asi se mohu zcela v klidu vyprdnout na skvělé Hellmans aj. dobrůtky, které jsou plné konzervantů a věcí, o kterých nemáme tucha. Díky za základní recept!

      25.03.2016 14:00:44


    Nalezeno receptů: 148

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá domácí majonéza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.