reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rychlá domácí majonéza

Chutná stejně jako oblíbená majonéza Hellmanns.


  • 4,4

    285×

    4,3 285
  • 20 min

  • 61×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

7596 kJ / 1814,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Nedělní moučníky do 30 minut, po kterých se jen zapráší!

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Co s nasbíranými hřiby? Zkuste houbový olej, slaný koláč nebo sekanou

20. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

20. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

20. 9. 2020

Postup přípravy

Do vysoké nádobky si nalijeme mléko a přiléváme olej - na 1 díl mléka jsou 2 díly oleje. Šleháme ručním tyčovým šlehačem (ne metličkami) do zhoustnutí. Olej přidáváme, dokud není majonéza tuhá.

Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem, pepřem a hořčicí. Každý si vylepší podle své chuti. Domácí majonéza podle tohoto receptu je opravdu vynikající.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlá domácí majonéza

    Celkový počet komentářů: 151
    • stana
      stana

      rychla majoneza

      tak jsem také vyzkoušela tuto majonézu a fakt nevím komu se to nepovedlo.Dělala jsem jí ve stolním mixéru a ani kočka nestačila utéct a bylo to hotové.Jen není tak hezky žlutá jako z vajec.

      12.04.2020 12:10:11

    • Lenka
      Lenka

      Já vůbec nechápu..

      Jak se tohle může někomu nepovést. Ale zkusím dát pár tipů pro ty, co chtějí vyzkoušet. Na tomhle receptu je nejdůležitější VYSOKÁ nádoba (klidně půllitr) a TYČOVÝ mixér - ten s těmi noži, žádné metličky. Jde to i v jiných mixérech, ale tohle je základ a musí se povést každému. Jestli se rozhodnete pro majonézu z vajec nebo mléka je jedno, důležitý je postup. V létě preferuji z mléka - i když vím, že pravá majo je z vajec. Jeden díl mléka (plnotučné, polotučné, z lednice - je to jedno) a dva díly slunečnicového oleje (olivový ne! bude to hořké). Olej může být v lednici nebo pokojové teploty, je to jedno. Klidně přidejte rovnou sůl, pepř, lžičku hořčice, trochu octa nebo citronu, špetku cukru. Další dochucení bych dělala až potom. Vemte tyčový mixér a přicucněte ho na dno nádoby. Pak ho teprve pusťte a pár sekund čekejte. Sami uvidíte, jak majonéza houstne. Můžete začít mixér nadzvedávat - pomalu. Asi za 15 sekund máte komplet hotovo. Jde to různými způsoby, ale tenhle je naprosto blbuvzdorný, takže ještě jednou - mixér na dno a nechte ho dělat svou práci. Aź když bude skoro vše husté, pomalu zvedejte. Musí se to povést!

      25.07.2019 16:43:40

      • mojzis
        mojzis

        Re: Já vůbec nechápu..

        dělám to už několikrát můžu si to dovolit máme slepice několikrát jo jindy zase ne myslel jsem že je důležité mít pokojovou teplotu ingrediencí ale dnes se mě to zase nepovedlo možná zvedám brzy tyčový mikser fakt už nevím

        03.11.2019 11:56:59


    • spinner
      spinner

      mléko a olej není majolka. To je jako bych líbal ženu přes kalhotky!!!!

      08.10.2016 19:31:50

    • galabejka
      galabejka

      Majolka bez vejce

      Ahojte, tak se musím pochválit. Na poprvé a přesto velmi jedlé. Dodržela jsem rady a mixovala tyčovým mixérem a pomalu zalévala olejem Zhoustlo po necelých dvou deckách oleje a během chviličky. Dochucovala jsem plnotučnou hořčicí, solí, pepřem, citr. šťávou a mrskla jsem do toho ještě 2 kávové lžičky hustšího bílého jogurtu. Jako že na odlehčení...Jo a asi na špičku kávové lžičky krupicového cukříku. Příště to vytuním ještě najemno nastrouhanou okurkou. Asi se mohu zcela v klidu vyprdnout na skvělé Hellmans aj. dobrůtky, které jsou plné konzervantů a věcí, o kterých nemáme tucha. Díky za základní recept!

      25.03.2016 14:00:44


    Nalezeno receptů: 151

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá domácí majonéza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.