reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlá domácí majonéza

Chutná stejně jako oblíbená majonéza Hellmanns.


  • 4,4

    280×

    4,3 280
  • 20 min

  • 61×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

7596 kJ / 1814,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Do vysoké nádobky si nalijeme mléko a přiléváme olej - na 1 díl mléka jsou 2 díly oleje. Šleháme ručním tyčovým šlehačem (ne metličkami) do zhoustnutí. Olej přidáváme, dokud není majonéza tuhá.

Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem, pepřem a hořčicí. Každý si vylepší podle své chuti. Domácí majonéza podle tohoto receptu je opravdu vynikající.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlá domácí majonéza

    Celkový počet komentářů: 148
    • Lenka
      Lenka

      Já vůbec nechápu..

      Jak se tohle může někomu nepovést. Ale zkusím dát pár tipů pro ty, co chtějí vyzkoušet. Na tomhle receptu je nejdůležitější VYSOKÁ nádoba (klidně půllitr) a TYČOVÝ mixér - ten s těmi noži, žádné metličky. Jde to i v jiných mixérech, ale tohle je základ a musí se povést každému. Jestli se rozhodnete pro majonézu z vajec nebo mléka je jedno, důležitý je postup. V létě preferuji z mléka - i když vím, že pravá majo je z vajec. Jeden díl mléka (plnotučné, polotučné, z lednice - je to jedno) a dva díly slunečnicového oleje (olivový ne! bude to hořké). Olej může být v lednici nebo pokojové teploty, je to jedno. Klidně přidejte rovnou sůl, pepř, lžičku hořčice, trochu octa nebo citronu, špetku cukru. Další dochucení bych dělala až potom. Vemte tyčový mixér a přicucněte ho na dno nádoby. Pak ho teprve pusťte a pár sekund čekejte. Sami uvidíte, jak majonéza houstne. Můžete začít mixér nadzvedávat - pomalu. Asi za 15 sekund máte komplet hotovo. Jde to různými způsoby, ale tenhle je naprosto blbuvzdorný, takže ještě jednou - mixér na dno a nechte ho dělat svou práci. Aź když bude skoro vše husté, pomalu zvedejte. Musí se to povést!

      25.07.2019 16:43:40

    • spinner
      spinner

      mléko a olej není majolka. To je jako bych líbal ženu přes kalhotky!!!!

      08.10.2016 19:31:50

      • Proace
        Proace

        Re: Přeci

        Jsi debil a žereš drát :)

        09.10.2016 16:37:32


      • anezka
        anezka

        Re: Přeci

        Trapny

        08.02.2019 20:18:12

    • Moravanda
      Moravanda

      Já jí dávám ANO. Moji nedůvěru přesvědčila, je odlehčená a chuť bezva.

      25.08.2016 09:03:48

    • Rostislav
      Rostislav

      Když jsem tento recept uviděl, koukal jsem na něj s troškou nedůvěry. Nakonec jsem se, přeci jen, rozhodnul a majonézu si takto vyrobil. Byl jsem mile překvapen. Je to úžasné. Autorovi receptu děkuji a všem doporučuji.

      24.08.2016 20:35:36

    • galabejka
      galabejka

      Majolka bez vejce

      Ahojte, tak se musím pochválit. Na poprvé a přesto velmi jedlé. Dodržela jsem rady a mixovala tyčovým mixérem a pomalu zalévala olejem Zhoustlo po necelých dvou deckách oleje a během chviličky. Dochucovala jsem plnotučnou hořčicí, solí, pepřem, citr. šťávou a mrskla jsem do toho ještě 2 kávové lžičky hustšího bílého jogurtu. Jako že na odlehčení...Jo a asi na špičku kávové lžičky krupicového cukříku. Příště to vytuním ještě najemno nastrouhanou okurkou. Asi se mohu zcela v klidu vyprdnout na skvělé Hellmans aj. dobrůtky, které jsou plné konzervantů a věcí, o kterých nemáme tucha. Díky za základní recept!

      25.03.2016 14:00:44


    Nalezeno receptů: 148

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá domácí majonéza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.