reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlá domácí majonéza

Chutná stejně jako oblíbená majonéza Hellmanns.


  • 4,4

    280×

    4,3 280
  • 20 min

  • 61×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do vysoké nádobky si nalijeme mléko a přiléváme olej - na 1 díl mléka jsou 2 díly oleje. Šleháme ručním tyčovým šlehačem (ne metličkami) do zhoustnutí. Olej přidáváme, dokud není majonéza tuhá.

Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem, pepřem a hořčicí. Každý si vylepší podle své chuti. Domácí majonéza podle tohoto receptu je opravdu vynikající.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlá domácí majonéza

    Celkový počet komentářů: 146
    • Parodie 7
      Parodie 7

      Nápad nechat napřed dobře vychladit olej s přidaným mlékem je vynikající.Sám jsem to vyzkoušel a je to prostě OK.

      25.07.2011 09:43:45

    • Martina
      Martina

      Super majonéza

      Majonéza je opravdu skvělá, zhoustla během chvilky !Dělala jsem ji v mixéru.

      23.07.2011 11:19:57

    • Zuzana
      Zuzana

      Už jí dělám pár let ale osvědčilo se mi smíchat ihned olej a mléko a dát je před šleháním do mrazáku aby ingredience byli stejné teploty a hlavně hodně vychlazené.Je velmi pravděpodobné že vám to nezhoustlo protože byl olej pokojové teploty nebo mléko málo vychlazené.

      22.07.2011 12:40:16


    • lovoza
      lovoza

      Super majolka

      Mužu vřele doporučit a dá se to dělat i v mixéru a jde to rychleji.

      22.07.2011 09:41:29

    • dada.aja
      dada.aja

      prostě nezhoustla :-(

      16.07.2011 11:41:45

    • sejada
      sejada

      Zhoustla a po dochucení nemá chybu. Super!!!! Předám dál.

      15.07.2011 08:48:18

    • Lucie
      Lucie

      prosím o radu

      Dobrý den,zrovna dělám,ale ne a ne mi to zhoustnout:-( Poradíte mi prosím.Děkuji

      22.05.2011 14:40:18

      • Janke
        Janke

        Re: prosím o radu

        Běžná majonéza houstne s množstvím oleje, pokud je to i tento případ nevím.

        13.06.2011 20:06:16

      • Zuzana
        Zuzana

        Re: prosím o radu

        Už jí dělám pár let ale osvědčilo se mi smíchat ihned olej a mléko a dát je před šleháním do mrazáku aby ingredience byli stejné teploty a hlavně hodně vychlazené.Je velmi pravděpodobné že vám to nezhoustlo protože byl olej pokojové teploty nebo mléko málo vychlazené.

        22.07.2011 12:44:47

    Nalezeno receptů: 146

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá domácí majonéza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.