reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rychlá domácí majonéza

Chutná stejně jako oblíbená majonéza Hellmanns.


  • 4,4

    285×

    4,3 285
  • 20 min

  • 61×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

7596 kJ / 1814,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Umíte správně připravit vajíčka? Pozor na základní chyby!

25. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

KVÍZ: Jaká jste hospodyňka? Otestujte se, zda patříte do kuchyně

25. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Plán pečení na víkend: Vrhněte se na domácí pečivo!

25. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa

25. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 696 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

24. 9. 2020

Postup přípravy

Do vysoké nádobky si nalijeme mléko a přiléváme olej - na 1 díl mléka jsou 2 díly oleje. Šleháme ručním tyčovým šlehačem (ne metličkami) do zhoustnutí. Olej přidáváme, dokud není majonéza tuhá.

Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem, pepřem a hořčicí. Každý si vylepší podle své chuti. Domácí majonéza podle tohoto receptu je opravdu vynikající.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlá domácí majonéza

    Celkový počet komentářů: 151
    • Moravanda
      Moravanda

      Já jí dávám ANO. Moji nedůvěru přesvědčila, je odlehčená a chuť bezva.

      25.08.2016 09:03:48

    • Rostislav
      Rostislav

      Když jsem tento recept uviděl, koukal jsem na něj s troškou nedůvěry. Nakonec jsem se, přeci jen, rozhodnul a majonézu si takto vyrobil. Byl jsem mile překvapen. Je to úžasné. Autorovi receptu děkuji a všem doporučuji.

      24.08.2016 20:35:36

    • Jarda
      Jarda

      Komentář k receptu Rychlá domácí majonéza

      Tenhle recept se mi nejak nezdá. Majolka bez vajec prece neni majolka. Znam recept na majolku z jednoho celeho vejce ,oleje a prisad. Ale nevim jak ji dochutit aby byla prvotridne vynikajici .Snad zkouset dochucovat a vytvorit prvotridni recept treba na podvacaty. Zkuste to se mnou. Do vysoke sklenice hodit jedno cele osolene vejce ( domácí ) ponorit ponorny mixer na dno a zalit olejem slunecnicovym cca 250ml. Teprve potom spustit mixer a pomalu vysouvat s emulzi ktera se zacne tvorit na dne sklenice. Konzistence je perfektni barva take akorat dochutit jiz hotovou majolku nejakym pomerem ocet a horcici nekdo radi i citronovou stavu. Nevim budu zkouset. Tak Majolce zdar :-)

      02.03.2016 14:39:10


      • siana
        siana

        Re: Komentář k receptu Rychlá domácí majonéza

        Jardo, mám dotaz, zda z 1 vejce a 250 ml oleje je majonéza dostatečně hustá? Zkoušela jsem podle jiných receptů se 150 ml oleje na 1 vejce a byla poněkud řidší. :-( Díky za odpověď.

        02.03.2016 15:04:52

    • siana
      siana

      Šedá barva a nepříliš chutná

      Majonézu jsem dělala přesně podle receptu, povedla se, byla krásně hustá, čichově přijatelná. Bohužel barva je jako na obrázku, spíš ale šedá než bílá. Rozhodně ale nechutná jako oblíbená majonéza Hellmanns, jak láká úvod k receptu, ani po dochucení. V jídle se ale barva ztratí, chuť ne. Osobně preferuji majonézu z vajec, tak mám pře sebou ještě pár pokusů podle jiných receptů... :-)

      29.12.2015 22:29:53

    • Ameline
      Ameline

      Komentář k receptu Rychlá domácí majonéza

      Netuším, co jsem udělala blbě :( Tuhá hmota během okamžiku, ale chutnala tak neuěřitelně příšerně po oleji (normální slunečnicový), hořká - ocet to mírnil, narvala jsem tam dochucovadel milion a furt, v tom okamžiku jsem toho už dala tolik, že to zase řídlo... tak jsem to vzdala.

      24.12.2015 12:43:15

    • gegulapop
      gegulapop

      tato majolka se mi moc povedla a je este lepsi nez z obchodu delala jsem ji uz davno ale zapomnela jsem pridat koment takze ho pridam ted :)))))))) fakt dobry

      30.10.2015 14:06:49

    • lubsak
      lubsak

      majolka

      no dělal jsem přesně podle receptu několikrát a je z toho pořád jen řídká tekutina, nikdy nezhoustne, a můžu mixovat do zavaření mixéru a přilévat olej a je to řidší a řidší

      15.09.2013 19:32:48


    Nalezeno receptů: 151

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá domácí majonéza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.