reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlá domácí majonéza

Chutná stejně jako oblíbená majonéza Hellmanns.


  • 4,4

    280×

    4,3 280
  • 20 min

  • 61×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do vysoké nádobky si nalijeme mléko a přiléváme olej - na 1 díl mléka jsou 2 díly oleje. Šleháme ručním tyčovým šlehačem (ne metličkami) do zhoustnutí. Olej přidáváme, dokud není majonéza tuhá.

Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem, pepřem a hořčicí. Každý si vylepší podle své chuti. Domácí majonéza podle tohoto receptu je opravdu vynikající.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlá domácí majonéza

    Celkový počet komentářů: 146
    • Laďka
      Laďka

      rychlá majonéza

      Výborný recept,vytrhl mě trn z paty.Děkuji

      25.01.2012 12:43:38

    • Ája
      Ája

      Vyzkoušeno a dávám za jedna - recept výborný!

      25.12.2011 17:28:56

    • rkucerova
      rkucerova

      Také jsem tomu nevěřila, že to jde z těchto ingrediencí tak lehce stvořit. Perfektní, velmi chutné i oku lahodící - děkuji za recept.

      12.12.2011 11:11:49


    • Jana
      Jana

      Chutná skvěle,ani sem tomu nevěřila chválím recept

      08.12.2011 10:26:00

    • Dáša
      Dáša

      domácí majonéza

      Tahle varianta majonézy se mně líbí. Jen bych potřebovala vědět, jaké mléko použít. Pltč. nebo tuč. Děkuji za odpověď.

      07.12.2011 13:30:56

      • siana
        siana

        Dášo, já jsem použila farmářské mléko, tedy plnotučné, v poměru mléko:olej cca 1:2, obě suroviny vychlazené a povedla se hned napoprvé.... :-)

        07.12.2011 22:28:56

    • Parodie7
      Parodie7

      rychlá domácí majonéza

      Už se také mohu přidat mezi uznavatele tohoto receptu.Udělal jsem jej dnes a je prostě skvělý.Neměl jsem ponorný šlehač.Velmi úspěšně jsem použil mixer.Bez vejce byla výborná,pak jsem přece jen přidal celé vejce.Oba způsoby supr.Důležité je,aby suroviny byly patřičně chladné.Pak je majonéza hustá.S dochucováním raději postupně a opatrně.Raději nic nepřehnat.

      04.12.2011 10:15:22

    • ali
      ali

      majonéza bez vajec

      majonéza

      24.11.2011 21:19:41

    • siana
      siana

      Jak dlouho vydrží?

      Zdravím, našla jsem tento recept a jsem rozhodnuta majonézu určitě udělat a pokud se zdaří, tak ji dám na Vánoce i do bramborového salátu. Zjímalo by mne ale, jak dlouho takto připravená majonéza vydrží? Protože od toho se odvíjí množství připravené majonézy. Díky za reakce.

      19.11.2011 16:46:51

      • siana
        siana

        Vydrží dlouho

        Tak už se také zapojuji mezi spokojené výrobce této majonézy. Asi před 2 týdny jsem z ní udělala domácí tatarku a byla fakt výborná, moc chutnala. A jelikož jí bylo opravdu hodně, zůstala v ledničce a vydržela až do včerejšího oběda. Moc děkuji, je opravdu výborná.

        05.12.2011 11:57:38

    Nalezeno receptů: 146

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá domácí majonéza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.