0.5 hrnku | olej | |
1 ks | vejce | |
0.8 hrnku | mléko | |
0.8 hrnku | cukr moučka | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 lžička | jedlá soda | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
cukr moučka |
Veškeré ingredience (mléko, vejce, olej, cukr, mouku a zarovnanou lžičku jedlé sody) zamícháme v řidší těsto. Těsto nalijeme do silikonové babovkové formy. Pečeme na 180 °C cca 25 minut. Předtím než bábovku vyjmeme z trouby, vyzkoušíme špejlí, zda máme upečeno. Špejle musí zůstat po vytažení suchá. Rychlou domácí bábovku po vychladnutí vyklopíme a pocukrujeme. Tip: Do těsta můžeme přidáme cca 3/4 hrnku mletých vlašských ořechů, mandlí, případně do půlky vmícháme kakao.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Borůvková bábovka s jogurtovou polevou
(doba přípravy 45 min)
Autor:Hana Ještěrková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena