reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rychlá čokoládová poleva

Poleva, která je rychlá, moc dobrá a jinou čokoládovou už nedělám.


  • 4,4

    338×

    4,4 338
  • 10 min

  • 40×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni a přidáme horkou vodu.

Čokoládovou polevu dobře rozmícháme. Poleva zhoustne a ztmavne, ihned můžeme polévat nebo namáčet.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rychlá čokoládová poleva

    Celkový počet komentářů: 116
    • Mirka
      Mirka

      Komentář k receptu Rychlá čokoládová poleva

      Poleva je rychlá, ale vhodná jen na buchty. Na cukroví není, úplně neztuhne.

      16.12.2018 18:24:47

    • Vera
      Vera

      Poleva neztuhne. Zkousela jsem namacet curkovi-polomacene bananky a cely se to rozpatla proste to neztuhne. Dala jsem to do ledničky a stejně poleva je mazlava. Tak budu muset udělat novou polevu jen s čokolády a namocit všechno cukroví znova.

      11.12.2018 19:09:28

      • Vladimír
        Vladimír

        Re: No nevim

        Voda se dává do kastrolku pod kastrolkem s tukem a čokoládou-100g čokolády,25g ztuženého tuku.Takhle to dělala už dávno moje babička,pořád to fungujeje asi 60let.

        15.12.2018 16:57:58


    • Marcela
      Marcela

      Dnes jsem ji dělala, je výborná,jen trochu prosvítá, tak dám příště méně tuku. Nevím, zda to nebylo tím nerovným povrchem tyčinek, polévala jsem strojkové, nebyla to hladká plocha, ale výborná je, Jinak dávám na 100g čokolády max. 35g tuku.

      15.11.2018 19:39:07

    • Radana
      Radana

      Výsostná poleva

      Děkuji za recept. Dosud jsem dělala stejně, jen bez vody. Už si jej ponechám.
      A na perník je opravdu nejlepší!

      14.08.2018 16:20:35

    • Lucie
      Lucie

      Super recept

      Odzkoušeno a musím jen pochválit � je výborná a rychlá, než jsem dávala polevu tak jsem buchtu lehce potřela marmeládou. Děkuju za recept �

      08.03.2018 17:33:15

    • Lia
      Lia

      Povedla se nádherně. Dobře se s ní pracovalo, žádné hrudky, pěkně ztuhla, žádné mapy. Použila jsem hořkou čokoládu z Lidlu a kokosový tuk, po přidání horké vody se opravdu tato původně řídká a světlá směs zahustila a ztmavla. Rychlé, efektní, výsledek super, to ani jsem nic nevážila. Děti to posypaly cukrářským zdobením, a teď máme skvělé donuty na oslavu.

      16.12.2017 07:57:18

      • Háňa
        Háňa

        Re: Pochvala

        Díky za pochvalu. Taky už jsem místo ztuženého tuku začala použíat kokosový olej a dávám menší množství. Před chvíli jsem polevou dozdobila strojkové a linecké.

        16.12.2017 19:33:57

    • Eliška
      Eliška

      Komentář k receptu Rychlá čokoládová poleva

      Poleva se povedla, zatím vypadá super! Jen by mě zajímalo, kdyby se přidala kapka oleje, jestli by se víc leskla...

      15.12.2017 12:14:50

    • marky
      marky

      Komentář k receptu Rychlá čokoládová poleva

      Dobrý den, poleva se krásně povedla, ale po ztuhnutí " vystoupil " na povrch ztužený tuk - všude jsou bílé mapy a vypadá to opravdu hrozně. Máte někdo ponětí, proč se tomu tak stalo? Nechávala jsem chladnout normálně pozvolna při pokojové teplotě, dříve se mi stalo, že tuk právě vystoupil při rychlém zchladnutí a dnes najednou i při pokojové teplotě. Máte někdo nápad, co s tím?
      Díky moc.

      15.05.2017 20:21:16


    Nalezeno receptů: 116

    Přidat příspěvek k receptu Rychlá čokoládová poleva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.