
Rychlá buchta s rebarborou a tvarohem
Rychlé a snadné pečení.
-
4,5
38×
-
1 hod
-
6×
Rychlé a snadné pečení.
38×
1 hod
6×
1 hrnek
1 lžíce
1 ks
1 ks
10 lžic
1 - 2 špetek
1 lžíce
1 hrnek
1 ks
4 lžíce
150 ml
1 hrnek
1/2 hrnku
150 ml
1 hrnek
500 g
Mouku, cukr, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva nasypeme do mísy a mícháme až vznikne vláčné těsto.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut, na 200 °C elektrické troubě. Upečený korpus necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme rebarborový kompot. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Vsypeme rebarboru. Ochutíme citronovou šťávou, skořicí a cukrem. Podusíme asi 10 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé přidáme rumové aroma. Na vychladlý korpus rozetřeme studený rebarborový kompot.
Tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr vymícháme v hladký krém a rozetřeme na kompot.
Rychlou buchtu s rebarborou a tvarohem můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou nebo posypat kakaem.
Teda tak takhle blbě a chaoticky napsaný recept a ingredience jsem dlouho neviděla.. :(( Tak snad to bude aspoň dobrý..
+ ještě bych do receptu jasně napsala, jestli tvaroh ve vaničce nebo v kostce - to je dost podstatný rozdíl
Zkusila jsem ji, ale být autorem, tak bych napsala jasně recept. Do těsta, kompotu i krému se dává cukr, ale není jasné, kam přijde 10 lžic, kam hrnek a kam 4 lžíce krystalu.
Na obrázku vypadá dobře.Doufám,že tak bude i chutnat.
Super recept. Něco úplně jiného, než klasické rebarborové buchty. Všem moc chutná.