reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybízový kynutý koláč s drobenkou

Recept na výborný kynutý koláč s rybízem, který bude chutnat každému.


  • 4,7

    47×

    4,6 47
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Z vlažného mléka, trochy krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme, smícháme se špetkou soli, rozpuštěným máslem, rozšlehaným vejcem a kváskem. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme ho a necháme nakynout.

Mezitím omyjeme a osušíme rybíz. Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem a herou na drobenku.

Vyšší plech vymastíme tukem. Těsto vyválíme, přeložíme na plech, kraje potřeme máslem. Na těsto rozložíme rybíz a posypeme připravenou drobenkou. Vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut. Rybízový kynutý koláč s drobenkou necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Rybízový kynutý koláč s drobenkou nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybízový kynutý koláč s drobenkou

    Celkový počet komentářů: 2

    • evita
      evita

      Skvělý recept, díky! :)

      Můžu říct, že tak nádherně nadýchané a vláčné těsto, jako teď, u tohoto receptu, se mi asi nikdy nepovedlo, takže samozřejmě doufám, že to bylo složením a i postupem :)
      Co jsem dala navíc, bylo jedno vajíčko, čili do těsta celkem DVĚ (ale to byla jenom taková moje " marnotratnost " , určitě to není podmínka :D) a rybíz jsem měla červený i černý, tak jsem to nakombinovala půl na půl ;o)
      A ještě pro doplnění teploty - koláč jsem pekla na cca 180°, přibližně 25 minut.
      Rozhodně doporučuji jíst hned jak je to možné, nejlepší je čerstvý.
      Ještě jednou díky za skvělý recept!!! :)

      21.06.2017 12:21:51

    • martina (tecka) svejdarova
      martina (tecka) svejdarova

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      13.09.2013 09:57:05


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Rybízový kynutý koláč s drobenkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.