reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rybízový kynutý koláč s drobenkou

Recept na výborný kynutý koláč s rybízem, který bude chutnat každému.


  • 4,7

    48×

    4,6 48
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

23. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Postup přípravy

Z vlažného mléka, trochy krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme, smícháme se špetkou soli, rozpuštěným máslem, rozšlehaným vejcem a kváskem. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme ho a necháme nakynout.

Mezitím omyjeme a osušíme rybíz. Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem a herou na drobenku.

Vyšší plech vymastíme tukem. Těsto vyválíme, přeložíme na plech, kraje potřeme máslem. Na těsto rozložíme rybíz a posypeme připravenou drobenkou. Vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut. Rybízový kynutý koláč s drobenkou necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Rybízový kynutý koláč s drobenkou nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybízový kynutý koláč s drobenkou

    Celkový počet komentářů: 2

    • evita
      evita

      Skvělý recept, díky! :)

      Můžu říct, že tak nádherně nadýchané a vláčné těsto, jako teď, u tohoto receptu, se mi asi nikdy nepovedlo, takže samozřejmě doufám, že to bylo složením a i postupem :)
      Co jsem dala navíc, bylo jedno vajíčko, čili do těsta celkem DVĚ (ale to byla jenom taková moje " marnotratnost " , určitě to není podmínka :D) a rybíz jsem měla červený i černý, tak jsem to nakombinovala půl na půl ;o)
      A ještě pro doplnění teploty - koláč jsem pekla na cca 180°, přibližně 25 minut.
      Rozhodně doporučuji jíst hned jak je to možné, nejlepší je čerstvý.
      Ještě jednou díky za skvělý recept!!! :)

      21.06.2017 12:21:51

    • martina (tecka) svejdarova
      martina (tecka) svejdarova

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      13.09.2013 09:57:05


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Rybízový kynutý koláč s drobenkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.