Kynutý koláč s tvarohovou náplní, rybízem a drobenkou.
50 g | cukr |
2 lžíce | cukr |
sůl | |
1 ks | vejce |
30 g | máslo |
2 ks | žloutek |
150 ml | mléko |
15 g | droždí |
250 g | hrubá mouka |
250 g | měkký tvaroh |
250 g | červený rybíz |
60 g | hrubá mouka |
40 g | máslo (drobenka) |
40 g | cukr |
Vymícháme droždí, trochu cukru, mouky a vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Máslo necháme rozpustit.
Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme sůl, kvásek, vejce, zbylý cukr, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a podél stěn vytvarujeme vyšší okraje.
Do misky dáme hrubou mouku, cukr, přidáme máslo a rukou jej v mouce s cukrem rozemneme na drobenku.
V misce utřeme tvaroh se žloutky a cukrem na hladký krém. Náplň rozetřeme na těsto, poklademe kuličkami rybízu a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30 minut.
Buchtu necháme vychladit a můžeme podávat.
autor majliiiinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena