reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rybízový koláč s tvarohem a sněhem

Vynikající a osvěžující koláč v létě, když nevíte co s rybízem.


  • 4,6

    34×

    4,6 34
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň 1

náplň 2

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Těsto uděláme z mouky, hery, 8dkg cukru, 2 žloutků, deci mléka a půl prášku do
pečiva. Důkladně vše zpracujeme. Těsto rovnoměrně rozprostřeme vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný). Musíme mít trochu trpělivosti s roztíráním po celém plechu.

V míse utřeme 2 tvarohy, 2 žloutky a 2 vanilkové cukry a natřeme na těsto. Navrch ušleháme 4 bílky s 20dkg cukru a do ušlehané hmoty přidáme hodně rybízu. Opravdu co nejvíc. Hmotu promícháme a rozetřeme na tvaroh. Rybízový koláč s tvarohem a sněhem dáme do trouby péct tak na střední teplotu a hlídáme, až bude sníh na povrchu dorůžova. Pak koláč necháme vychladnout.

Rybízový koláč s tvarohem a sněhem krájíme, až je vychladlý. Teprve pak jej podáváme..

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybízový koláč s tvarohem a sněhem

    Celkový počet komentářů: 16
    • ciocarlia
      ciocarlia

      z poloviční dávky

      Minulý týdn jsem jej upekl přesně podl receptu pro přátele, ale bylo to přece jen moc, třebaže byl výborný. Takže teď je v troubě z poloviční dávky v keramické formě na pizzu, rybízu jsem do sněhu nandal co se do něj vešlo, !zatím vypadá skvěle.

      30.06.2017 10:43:25

    • e (tecka) pychova
      e (tecka) pychova

      Skvely :)

      Predpekla jsem testo s tvarohem, na chvilku na 150 stupnu, uslehala snih s cukrem, nadherne zhoustl, pak do nej dala mrazeny rybiz. Super se to povedlo! Je vynikajici �

      11.05.2016 09:19:00

    • johisa
      johisa

      opravdu vynikající

      Asi máte pravdu, možná mi tam spadl kousek žloutku. No nicméně po upečení byl opravdu vynikající. Celé rodině moc chutnal a těď ho jdu dělat znovu, a pokusím se poučit z předchozích chyb :)

      22.06.2012 18:26:18


    • johisa
      johisa

      No tak po přečtení mě to překvapilo, ale řeknu vám že největší nervy jsem měla z toho roztírání těsta a potom mi nějak nešel ušlehat sníh, prostě furt to nehoustlo a nehoustlo tak jsem se naštvala a vysypala do toho ten rybíz rovnou :D No tak nevím, teď se to peče, ale doufám že to bude dobré jak ostatní píšou.

      08.06.2012 20:04:33

      • šušnina
        šušnina

        Re:)uvidíme

        Co se týče těsta,myslím,že už tu bylo vše řečeno i od ostatních kuchařek,které tento koláč zkusily a jestli vám nejde ušlehat sníh,tak buď vám tam spadl kousek žloutku
        a nebo jste nasypala rychle cukr,měl by se zašlehávat postupně až to vypadá jako
        šlehačka(udělá to takovou špičku).Rybíz se vmíchá až nakonec jak je v receptu popsáno ať už čerstvý nebo zmražený,ale musí ho být co nejvíc.Sníh ušlehaný s cukrem nestojí jako ten bez cukru,ale je hodně hustý (krémový).No,snad jsem vám dostatečně odpověděla a přeji ať se vám daří a všem dobrou chuť a hezký sobotní den.

        09.06.2012 08:48:13

      • prabába e
        prabába e

        roztírání těsta

        Od doby co jsem si pořídila malý váleček (mám dva - jeden 10cm a druhý 5cm široký)
        na držáku, nemám s roztíráním a válením těsta přímo do jakékoliv formy žádné potíže. Vřele doporučuji, mají v domácích potřebách. Chtěla jsem napsat úspěšné válení, no, spíš asi roztírání či tvarování!

        20.07.2012 19:45:08

    • johisa
      johisa

      No tak po přečtení mě to překvapilo, ale řeknu vám že největší nervy jsem měla z toho roztírání těsta a potom mi nějak nešel ušlehat sníh, prostě furt to nehoustlo a nehoustlo tak jsem se naštvala a vysypala do toho ten rybíz rovnou :D No tak nevím, teď se to peče, ale doufám že to bude dobré jak ostatní píšou.

      08.06.2012 20:04:30

    • Věra
      Věra

      rybízový koláč

      Tento koláč je opravdu vynikající,rybíz jsem dala z mrazáku a i tak byl výborný :)

      29.01.2012 22:01:50

      • šušnina
        šušnina

        Re;rybízový koláč

        Také jak píše paní Věra používám v zimě zamrazený rybíz a v létě zase čerstvý.
        Co se týče těsta a jeho výšky,záleží na každém jak to má každý rád.U nás máme radši,když převažuje více ovoce a těsto je tenké,i když to dá víc práce rozetřít.Děkuji
        za vaše kladné názory a jsem moc ráda,že vám koláč chutná.Také jsem už vyzkoušela některé recepty a byly dobré.Všem přeji dobrou chuť a radost ve tváři.

        30.01.2012 14:45:39


    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rybízový koláč s tvarohem a sněhem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.