reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rybízový koláč s máslovou drobenkou

Recept na kynutý rybízový koláč s drobenkou.


  • 4,7

    116×

    4,6 116
  • 2 hod

  • 25×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

na potření

těsto



Energetická hodnota

1364 kJ / 325,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte světovou kuchyni

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Narodili jste se ve znamení Váhy? Několik tipů a receptů do vašeho jídelníčku

22. 9. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek. Droždí mícháme se lžičkou cukru tak dlouho, dokud se nerozpustí. Potom přidáme postupně asi 100 g mouky, 100 ml vlahého mléka a vymícháme těstíčko, které necháme vykynout.

Nyní zaděláme kynuté těsto. Máslo necháme rozpustit a ve vlažném mléce rozšleháme žloutky. Do mísy nasypeme zbývající mouku a cukr. Přidáme citronovou kůru a kvásek. Za stálého míchání přiléváme postupně mléko a vlahé rozpuštěné máslo. Těsto dobře propracujeme, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout.

Rybíz očistíme od stopek, vypereme a necháme okapat. Z mouky, másla a cukru připravíme rukama drobenku.

Těsto rozdělíme na polovinu a tence rozprostřeme na dva plechy, které nejdříve vyložíme pečícím papírem a potřeme máslem. Těsto stlačujeme, tak aby vznikly vyšší okraje, které potřeme rozšlehaným žloutkem. Střed poklademe rybízem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.

Vychladlý rybízový koláč s máslovou drobenkou nakrájíme na kousky a podáváme k odpolední kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybízový koláč s máslovou drobenkou

    Celkový počet komentářů: 15
    • Mufitek
      Mufitek

      Vynikající

      Pekla jsem z poloviční dávky a vyšlo mně to na dvě koláčové formy s tím, že vrstva těsta je tenoučká. Koláč je opravdu moc dobrý.

      14.06.2014 19:25:19

    • Lucie Cinka
      Lucie Cinka

      recept se osvědčil, příště budu péct opět podle tohoto receptu :-)

      03.07.2013 10:21:23

    • kh19
      kh19

      Moc moc moc děkuji za recept a hlavně můj přítel :-) Výborný a bez chybný!

      11.08.2012 19:47:23


    • martina
      martina

      Ještě jsem po rybíz dala tvaroh s cukrem,žloutkem a trochou prášku pudingu.Droždí jsem dala sypané,není s tím taková práce :-)....jinak je super!

      02.07.2012 14:26:23

    • Leonka
      Leonka

      dobrý recept, ale já měla koláč hotový za 15 minut na 180 stupňů horkovzduchem a kraje i tak už byli docela dost tmavý a uprostřed bylo těsto krásně hotové :))

      04.11.2011 15:31:39


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rybízový koláč s máslovou drobenkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.