reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybízový koláč s máslovou drobenkou

Recept na kynutý rybízový koláč s drobenkou.


  • 4,7

    110×

    4,7 110
  • 2 hod

  • 24×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

na potření

těsto



Energetická hodnota

1364 kJ / 325,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek. Droždí mícháme se lžičkou cukru tak dlouho, dokud se nerozpustí. Potom přidáme postupně asi 100 g mouky, 100 ml vlahého mléka a vymícháme těstíčko, které necháme vykynout.

Nyní zaděláme kynuté těsto. Máslo necháme rozpustit a ve vlažném mléce rozšleháme žloutky. Do mísy nasypeme zbývající mouku a cukr. Přidáme citronovou kůru a kvásek. Za stálého míchání přiléváme postupně mléko a vlahé rozpuštěné máslo. Těsto dobře propracujeme, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout.

Rybíz očistíme od stopek, vypereme a necháme okapat. Z mouky, másla a cukru připravíme rukama drobenku.

Těsto rozdělíme na polovinu a tence rozprostřeme na dva plechy, které nejdříve vyložíme pečícím papírem a potřeme máslem. Těsto stlačujeme, tak aby vznikly vyšší okraje, které potřeme rozšlehaným žloutkem. Střed poklademe rybízem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.

Vychladlý rybízový koláč s máslovou drobenkou nakrájíme na kousky a podáváme k odpolední kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybízový koláč s máslovou drobenkou

    Celkový počet komentářů: 14
    • Lucie Cinka
      Lucie Cinka

      recept se osvědčil, příště budu péct opět podle tohoto receptu :-)

      03.07.2013 10:21:23

    • kh19
      kh19

      Moc moc moc děkuji za recept a hlavně můj přítel :-) Výborný a bez chybný!

      11.08.2012 19:47:23

    • martina
      martina

      Ještě jsem po rybíz dala tvaroh s cukrem,žloutkem a trochou prášku pudingu.Droždí jsem dala sypané,není s tím taková práce :-)....jinak je super!

      02.07.2012 14:26:23


    • Leonka
      Leonka

      dobrý recept, ale já měla koláč hotový za 15 minut na 180 stupňů horkovzduchem a kraje i tak už byli docela dost tmavý a uprostřed bylo těsto krásně hotové :))

      04.11.2011 15:31:39


    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rybízový koláč s máslovou drobenkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.